Рецепт Десерт з запечених яблук в тісті фото

Десерт з запечених яблук в тісті
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вагітним і годуючим
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Страви в тесті

Яблука в тесті - це одне з найсмачніших і бажаних частувань. Головна його перевага - дуже швидке приготування, при цьому приголомшливий смак і вигляд. Яблучка в тесті виходять найніжніші.

Кількість порцій: 6
  • Яблука - 6 штук
  • Вершкове масло - 130 грам
  • Крем - 130 мілілітрів
  • Цукор - 120 грам(70 г - в тісто, 50 г - для панірування)
  • Борошно - 200 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Яєчний білок - 2 штуки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1
У розтоплене вершкове масло додаємо сметану, цукор 70 г, ванілін, добре розмішуємо, в борошно додаємо розпушувач і через сито вводимо в рідке тісто. Добре розмішуємо, потім перекладаємо до столу і замішуємо тісто руками. Тісто має вийти пружним, НЕ липнути до рук. Відправляємо в холодильник в харчовій плівці на одну годину.
2
В цей час яблука очищаємо від шкірки, Я поділяю на дві частини, вирізаємо насіння. Можна яблука скропити лимонним соком.
3
У блюдце насипаємо цукор - 50 г. Білок збиваємо вінчиком або виделкою.
4
Тісто розгортаємо в джгут, діляться на 12 частин, з кожного шматочка скочується колобка і розгортаємо качалкою в тонкий корж. Яблуко обвалюють в цукрі, кладемо на середину розкачане тісто і формуємо булочку, закріплюючи краї тіста по центру вгору. Вмочуємо одну опуклу сторону булочки спочатку в білок, потім в цукор і викладаємо на підготовлений лист, застелений пергаментним папером. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин до золотистого кольору булочки.

Приємного чаювання з чудовими, смачними і солодкими яблуками в тісті. Булочки можна подавати з медом!

Схожі рецепти