Chernichnaya запечених страв
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям сирних запіканок, а також ягідних десертів присвячується рецепт приготування чорничною запіканки: солодка, ніжна і соковита, а не суха запіканка доведеться вам до душі, Дивіться самі!
Для приготування чорничною запіканки нам знадобиться стигла ягода, домашній сир (покупної теж прекрасно підійде, тільки в такому випадку раджу брати пожирніше), яйця, Манька, цукор і щіпка солі. Соду можете в принципі і не додавати.
- Сир - 500-600 грам
- Манька - 150 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Чорниця - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
Чорницю розімніть, замочіть в отриманому соку манку, дайте їй постояти протягом 15 хвилин, щоб набухла.
Сир перетріть через сито (або скористайтеся блендером), щоб він був в дрібну крихту, як на фото, тоді і запіканка ніжніше буде.
Яйця злегка збийте з цукром і сіллю.
Яєчну суміш вилийте до чорниці з манкою.
Додайте отриману масу до сиру, якщо хочете більш пишну запіканку, додайте розпушувач або пів чайної ложки соди. До речі, якщо сир більш кислий, то можете її навіть не гасити.
Готове тісто викладіть в змащену маслом форму і відправте запікатися на 30-35 хвилин в розігріту до 190 градусів духовку.
Подавати її краще охолодженої. Смачного!
Подавати її краще охолодженої. Смачного!