Рецепт Chernichnaya запечених страв фото

Chernichnaya запечених страв
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Сир , Чорниця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Всім любителям сирних запіканок, а також ягідних десертів присвячується рецепт приготування чорничною запіканки: солодка, ніжна і соковита, а не суха запіканка доведеться вам до душі, Дивіться самі!

Опис приготування:

Для приготування чорничною запіканки нам знадобиться стигла ягода, домашній сир (покупної теж прекрасно підійде, тільки в такому випадку раджу брати пожирніше), яйця, Манька, цукор і щіпка солі. Соду можете в принципі і не додавати.

  • Сир - 500-600 грам
  • Манька - 150 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Чорниця - 1 Склянка
  • Сіль - 1 щіпка
Chernichnaya запечених страв - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
Chernichnaya запечених страв - фото крок 2
Чорницю розімніть, замочіть в отриманому соку манку, дайте їй постояти протягом 15 хвилин, щоб набухла.
Chernichnaya запечених страв - фото крок 3
Сир перетріть через сито (або скористайтеся блендером), щоб він був в дрібну крихту, як на фото, тоді і запіканка ніжніше буде.
Chernichnaya запечених страв - фото крок 4
Яйця злегка збийте з цукром і сіллю.
Chernichnaya запечених страв - фото крок 5
Яєчну суміш вилийте до чорниці з манкою.
Chernichnaya запечених страв - фото крок 6
Додайте отриману масу до сиру, якщо хочете більш пишну запіканку, додайте розпушувач або пів чайної ложки соди. До речі, якщо сир більш кислий, то можете її навіть не гасити.
Chernichnaya запечених страв - фото крок 7
Готове тісто викладіть в змащену маслом форму і відправте запікатися на 30-35 хвилин в розігріту до 190 градусів духовку.
Подавати її краще охолодженої. Смачного!

Схожі рецепти