Chernichnaya паста
(покроковий рецепт з фото)
Дуже корисна чорниця хороша в будь-якому вигляді. Рекомендую вам рецепт приготування в домашніх умовах чорничною пасти.
Для приготування чорничною пасти пропоную розбавити ягоду яблуками. Беремо кисло-солодкі, якщо ягода сама стигла і солодка (і навпаки). Пасту зручно зберігати в контейнері в холодильнику. Дуже смачно з йогуртом або іншими фруктами. Про корисні властивості чорниці я взагалі мовчу - про них можна говорити і говорити!
- Яблука - 250 грам
- Чорниця - 100 грам
- Вода - За смаком
- Цукор - 0, 5 склянки
- Крупа манна - 0, 5 склянки
Яблука ріжемо тонко (від шкірки можете позбутися).
Залийте водою і відваріть до готовності. Потім протираємо через сито.
Чорницю розім'яти, додати трохи води і через марлю видавити сік.
Віджаті ягоди залийте водою і проваріть хвилин 5.
Потім відвар процідити, додати сік чорниці, протерті яблука, цукор, манну крупу і варити, помішуючи, невеликий Вогні 10 хв.
Подавати можна з цілими ягодами чорниці або кокосовою стружкою. Смачного!