Пов'язані печених страв
(покроковий рецепт з фото)
Пісна запіканка може стати одним з найулюбленіших страв у вашій родині. Головне - приготувати її правильно і з любов'ю! Рецепт такий овочевий запіканки дуже простий і зрозумілий.
Хочете дізнатися, як приготувати пісну запіканку? Тоді просто прочитайте цей рецепт. Таке блюдо буде дуже актуально, якщо в гості до вас прийшли вегетаріанці або ж ви дотримуєтеся Великого посту. Тим, хто стежить за своєю фігурою, також варто взяти цей рецепт на озброєння.
- Картопля - 1, 2 кілограма
- Гриби печериці - 300 грам
- Томати - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Маслини - 10 штук
- Капуста брокколі - 200 грам
- Пісний майонез - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, куркума, прованські трави - За смаком
Для приготування пісної запіканки насамперед вам потрібно очистити і відварити бульби картоплі в підсоленій воді. Щоб бульби придбали насичений колір, киньте в каструлю куркуму. Варіть картоплю близько двадцяти п'яти хвилин до готовності, потім зробіть з неї пюре.
Печериці замочіть в холодній воді, гарненько промийте і очистіть. Потім наріжте гриби, підсмажте їх на розпеченій сковороді з додаванням оливкової олії, прованських трав і морської солі.
Для цієї страви прекрасно підійде керамічна форма для запікання. Змастіть її рослинним маслом (краще - оливковою). Викладіть у форму близько однієї третини картопляного пюре.
Поверх картоплі викладіть заздалегідь обсмажені гриби. Якщо ви не любите печериці, то можете взяти будь-який інший сорт, наприклад - гливи або сухі гриби, заздалегідь розмочені і відварені. Розподіліть гриби рівномірно.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Якщо ви хочете позбутися специфічного запаху і гіркуватості, а також додати страві легкий кислуватий відтінок, то замочіть на кілька хвилин цибулю в суміші води і столового оцту. Підготовлені кільця цибулі викладіть на гриби, а зверху - ще третина картопляного пюре.
Обдайте томати окропом. Зніміть з них шкірку. Потім наріжте їх кільцями товщиною в один сантиметр. Викладіть томати на картопляного пюре. Маслини очистіть від кісточок (якщо вони були). Поріжте їх кільцями, викладіть поверх томатів.
Викладіть останню третину пюре і полийте зверху майонезом. Розділіть брокколі на суцвіття і вимийте їх. Обсушити паперовими рушниками. Покладіть брокколі зверху пюре і злегка втисніть їх в нього. Запікайте блюдо в духовці двадцять-двадцять п'ять хвилин до появи рум'яної скоринки.