Ковбаса «пов'язані» з гороху
(покроковий рецепт з фото)
На вигляд ця ковбаска дуже схожа на м'ясну, але приготовлена вона з гороху зі спеціями, часником. У рецепті можна використовувати горохові пластівці, це значно заощадить час. Дивимося рецепт!
Як приготувати ковбасу "пісну" з гороху? Це дуже легко, дивіться мій рецепт. Можна зварити ковбасу зі звичайного сухого гороху, а можна купити горохові пластівці, це значно прискорить процес. Якщо ви варите пластівці, то кількість води потрібно трохи збільшити приблизно на 0, 5 склянки і варити 7-10 хвилин. Далі все за рецептом. Можна додавати будь-які спеції або натуральні барвники, буряковий сік. Хай щастить!
- Буряк - 1 штука
- Горох - 2 склянки
- Окріп - 3 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки, можна за смаком)
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки (без запаху)
1. Підготуйте продукти - і приступимо! Крім цих спецій можна використовувати ті, які ви любите, наприклад: koriandr, Тархуна, перець чилі мелений або пластівці, лавровий лист мелений і т.Д.
2. Горох ретельно переберіть, вимийте до чистої води. Залийте теплою водою і залиште на 2-3 годину.
3. Через три години горох вбере частину води і трохи збільшиться. Злийте всю воду. Закип'ятіть три склянки води, залийте горох кип'ятком і варіть без кришки, періодично перемішуючи. В кінці додайте сіль.
4. Варити горохове пюре потрібно до тих пір, поки маса не стане густою, щільною, щоб майбутня ковбаса добре тримала форму.
5. З буряка вичавіть сік, очистіть часник від лушпиння. У горохове пюре додайте спеції, буряковий сік (приблизно 2-4 ст.Л), часник. Блендером пюріруйте масу до однорідного стану. В процесі влийте рослинне масло.
6. Кількість бурякового соку буде регулювати колір ковбаси. Я влила 4 ст.Л.
7. Підготуйте тару для формування, у мене дві пляшечки по 0, 5 L, можна взяти одну літрову, як бажаєте. Відріжте шийку і наповніть булочки гороховим пюре. Накрийте харчової плівкою і приберіть в холодильник на ніч.
8. Вранці вийміть ковбасу з пластикових форм. Поріжте кільцями і їжте.
9. Смачного!