Пов'язані перекус
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт постій підливи вам дуже придасться, якщо ви захопилися вегетаріанством або вирішили дотримуватися суворої дієти під час Великого посту. Приготувати її досить просто, обов'язково спробуйте!
Якщо ви хочете знати, як приготувати пісну підливу, тоді цей покроковий рецепт вам допоможе. Такий соус чудово підійде до будь-якої страви, будь то: каша, овочі або картопля. Зберігайте підливу в закритому соуснике в холодильнику.
- Борошно пшеничне просіяне - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Часник - 5 зубчиків
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
Насамперед підготуйте для вашого соусу часник. Для цього візьміть зубчики часнику, очистіть їх від лушпиння. Якщо ви любите страви гостріші, то можете збільшити кількість часнику вдвічі.
Поставте на включену плиту сотейник, на повільному вогні розігрійте його. Влийте рослинне масло і всипте борошно. Не перестаючи помішувати інгредієнти віночком, обсмажуйте борошно до золотистого кольору. Влийте воду в чайник або каструльку і доведіть до кипіння.
У сотейник тонкою цівкою влийте гарячу воду, не перестаючи помішувати соус віночком. Дочекайтеся, поки рідина закипить і трохи загусне. За допомогою преса видавіть в сотейник часник. Якщо преса у вас немає, то можете натерти зубчики на дрібній тертці.
Зменшіть вогонь під сотейником до самого мінімуму, накрийте кришкою і млоїте кілька хвилин. Потім вимкніть плиту і дайте соусу настоятися під кришкою хвилин десять. Коли він трохи охолоне, перелийте готову підливу в соусник і подавайте до столу.