Пов'язані шаурма плита
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати пісну шаурму. Це адаптація класичного рецепту шаурми, де майонез замінюється на пісний, а замість м'яса ми будемо використовувати сейтан - продукт на основе пшеничного белка.
Виходить ситне і смачне блюдо, яке не поступається оригінальній версії. Нижче я розповім докладніше, як приготувати пісну шаурму. Сейтан в цьому рецепті просто обсмажують, але ви можете попередньо його замаринувати в пісному майонезі та спеціях на свій смак. Так він вийде соковитіше.
- Лаваш - 1/2 штуки
- Помідор - 1/2 штуки
- Огірки - 5 штук (мариновані )
- Капуста - 150 грам
- Seytan - 160 грам
- Майонез пісний - 3 Ст. Ложки
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Seytan, помідор і огірочки наріжте на тонкі скибочки. Капусту дрібно наріжте.

Розігрійте сковороду на середньому вогні, почніть обсмажувати сейтан пару хвилин. Додати сіль, поперчіть за смаком. Потім переверніть скибочки, обсмажуйте ще пару хвилин з іншого боку.

Змішайте кетчуп і пісний майонез.

Розгорніть лаваш. Змастіть один край соусом з майонезу і кетчупу.

Зверху викладіть капусту. На неї покладіть огірочки і часточки помідора.

Потім викладіть скибочки сейтан.

Загорніть краї лаваша і поверніть його. Обсмажте рол на сухій сковороді або грилі.

Пов'язані шаурма плита готова, смачного!