Кабачкова ікра з запечених кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Запечені овочі зберігають максимальну кількість корисних властивостей, у них дивовижний смак і аромат. Пропонуємо спробувати смачний рецепт, як приготувати кабачкову ікру з запечених кабачків.
Така ікра готується швидко і просто. Тим, хто не любить стояти біля плити по кілька годин, цей рецепт точно стане в нагоді. Всі овочі миємо, нарізаємо і складаємо в рукав для запікання. Готові овочі розминаємо в кашку блендером, додаємо до смаку спеції і насолоджуємося. Це відмінний варіант для щоденного столу.
А також, якщо додати столову ложку оцту, таку ікру можна законсервувати на зиму.
- Кабачок - 2 штуки
- Перець - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Томати - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Всі необхідні овочі миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Складаємо все шматки в рукав для запікання, наливаємо соняшникову олію, зав'язуємо рукав і робимо кілька дірочок. Відправляємо все в духовку на 60 хвилин, при температурі 180-190 градусів.
2. Готові овочі дістаємо з духовки, розрізаємо рукав і акуратно перекладаємо овочі з отриманим соком в каструлю. Якщо здається, що соку багато - злийте трохи в чашку.
3. Занурювальним блендером перебиваємо овочі в пюре. Якщо блендера немає, то пропускаємо овочі через м'ясорубку. Солимо і перчимо до смаку. Смачного!