Кабачкова ікра з обсмажених кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч способів приготувати кабачкову ікру. Найчастіше овочі гасять разом, після пюрируют, але іноді кабачкова ікра подається до столу шматочками. Пюріровать чи ні - ваш вибір.
Я поділюся своїм улюбленим рецептом і покажу, як приготувати кабачкову ікру з обсмажених кабачків. За смаком рецепт ви можете доповнити часником. При цьому подрібнений часник додається за хвилину до завершення приготування страви. Часник наповнить кабачкову ікру ароматом.
Прекрасна закуска на будь-який випадок.
- Кабачок - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Томатний сік - 2 склянки
- Сіль, цукор, спеції - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Для приготування ікри нам необхідно взяти кабачки. Найкраще використовувати великі, видалити шкірку і насіння. М'якоть кабачка нарізати кубиками.
На рослинному маслі обсмажте кабачки до утворення рум'яної скоринки.
Поки кабачки смажаться, очистіть, подрібніть цибулю і натріть вимиту моркву на тертці.
До підрум'яниться кабачкам додайте нарізані цибулю і моркву. Гасіть все разом 10 хвилин.
Влийте томатний сік. Гасіть все разом ще 15 хвилин.
До ікри додайте сіль, спеції, трохи цукру, щоб погасити кислотність томата. Гасіть до уварювання соку. Коли всі овочі будуть приготовлені, вимикайте. Подайте кабачкову ікру до столу. За бажанням можете перетворити ікру в пюре за допомогою блендера.