Салат з запечених овочів
(покроковий рецепт з фото)
Коли все вже наїлися свіжих овочів, хочеться приготувати чогось смачного і корисного. Пропоную овочі запекти і подати у вигляді салату до каш або рибі, м'яса. Дивіться рецепт!
Отже, розповім, як приготувати салат з запечених овочів. Овочевий набір може відрізнятись від мого складом і кількістю, можна включити помідори, бажано щільні (сорт "сливка"), додати болгарський перець або гриби. У мене солодкі перці дуже великі, тому поклала по половинці. Для заправки салату потрібна будь-яка зелень і пару зубчиків часнику. Овочі запікаємо, заправляємо зеленню і часником, і подаємо відразу до столу. Вони дуже смачні в теплому вигляді. Але можна поставити салат на годинку в холодильник, тоді у нього буде трохи інший смак. Пробуйте!
- Баклажан - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Перець жовтий - 0, 5-1 штуки
- Перець червоний - 0, 5-1 штуки
- Лук червоний - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 25 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - За смаком (зелена цибуля, кріп, петрушка)
1. Підготуйте овочі, сіль, перець, прованські трави і масло. Часник і зелень поки не потрібні. Всі овочі вимийте, у перців видаліть насіння. Приступимо!
2. Увімкніть духовку, нехай нагрівається до 180 градусів. Баклажан очистіть від шкірки, наріжте середніми кубиками або часточками. Покладіть в тарілочку, Залиште сіль і 10 хвилин.
3. Кабачок наріжте такими ж шматочками, як і баклажан.
4. Солодкий перець - квадратиками, цибуля - з 4 частини.
5. Всі овочі складіть в зручний жароміцний деко, приправити сіллю, поперчіть, притрусіть прованськими травами і збризніть рослинним маслом. По краю влийте трішки води, щоб овочі не пригоріли і були соковиті. Надішліть в духовку на 30 хвилин, накривши фольгою.
6. Через 30 хвилин зніміть фольгу і ще 10 хвилин запікайте овочі. Очистіть часник, порубати зелень.
7. Готові овочі перекладіть в тарілку, додайте часник (пропущений через прес) і зелень. Масло лити не потрібно, його досить, зайве нехай залишиться на дні дека. Перемішайте. Салат готовий. Можна їсти як в теплом, так і холодному вигляді.
8. Приємного!