Рецепт Салат з запечених овочів фото

Салат з запечених овочів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Коли все вже наїлися свіжих овочів, хочеться приготувати чогось смачного і корисного. Пропоную овочі запекти і подати у вигляді салату до каш або рибі, м'яса. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Отже, розповім, як приготувати салат з запечених овочів. Овочевий набір може відрізнятись від мого складом і кількістю, можна включити помідори, бажано щільні (сорт "сливка"), додати болгарський перець або гриби. У мене солодкі перці дуже великі, тому поклала по половинці. Для заправки салату потрібна будь-яка зелень і пару зубчиків часнику. Овочі запікаємо, заправляємо зеленню і часником, і подаємо відразу до столу. Вони дуже смачні в теплому вигляді. Але можна поставити салат на годинку в холодильник, тоді у нього буде трохи інший смак. Пробуйте!

  • Баклажан - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука
  • Перець жовтий - 0, 5-1 штуки
  • Перець червоний - 0, 5-1 штуки
  • Лук червоний - 2 штуки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 25 мілілітрів
  • Сіль, перець - За смаком
  • Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень - За смаком (зелена цибуля, кріп, петрушка)
салат з запечених овочів - фото крок 1
1. Підготуйте овочі, сіль, перець, прованські трави і масло. Часник і зелень поки не потрібні. Всі овочі вимийте, у перців видаліть насіння. Приступимо!
салат з запечених овочів - фото крок 2
2. Увімкніть духовку, нехай нагрівається до 180 градусів. Баклажан очистіть від шкірки, наріжте середніми кубиками або часточками. Покладіть в тарілочку, Залиште сіль і 10 хвилин.
салат з запечених овочів - фото крок 3
3. Кабачок наріжте такими ж шматочками, як і баклажан.
салат з запечених овочів - фото крок 4
4. Солодкий перець - квадратиками, цибуля - з 4 частини.
салат з запечених овочів - фото крок 5
5. Всі овочі складіть в зручний жароміцний деко, приправити сіллю, поперчіть, притрусіть прованськими травами і збризніть рослинним маслом. По краю влийте трішки води, щоб овочі не пригоріли і були соковиті. Надішліть в духовку на 30 хвилин, накривши фольгою.
салат з запечених овочів - фото крок 6
6. Через 30 хвилин зніміть фольгу і ще 10 хвилин запікайте овочі. Очистіть часник, порубати зелень.
салат з запечених овочів - фото крок 7
7. Готові овочі перекладіть в тарілку, додайте часник (пропущений через прес) і зелень. Масло лити не потрібно, його досить, зайве нехай залишиться на дні дека. Перемішайте. Салат готовий. Можна їсти як в теплом, так і холодному вигляді.
салат з запечених овочів - фото крок 8
8. Приємного!

Схожі рецепти