Асорті з помідорів і огірків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Асорті з маринованих помідорів і огірків - відмінна закуска до гарячого картоплі, м'яса, птиці або риби. Беріть на замітку рецепт!
Асорті із огірків та помідорів на зиму я готую без стерилізації. Просто тричі заливаю гарячою водою. На мій погляд, це найпростіший спосіб. Крім зазначених інгредієнтів, ви можете додати гіркий перець, болгарська, ріпчаста цибуля, будь-які інші спеції за смаком. Кількість інгредієнтів вказана з розрахунку на одну літрову банку.
- Помідор - 5-6 штук
- Огірок - 5-6 штук
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Кріп зонтичний - 25 грам
- Лист хрону - 25 грам
- Лист смородини - 25 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування асорті з помідорів і огірків.
Літрову банку простерилизуйте. Помийте кріп, листя хрону і смородини. Викладіть в банку.
Додайте кілька зубчиків часнику.
Помідори і огірки помийте і викладіть в банку.
Залийте в банку киплячу воду і дайте постояти 20 хвилин. Після воду злийте. Повторіть цю процедуру ще раз.
Перед тим, як залити в банку окріп в третій раз, додайте сіль, цукор і оцет.
Після того, як ви втретє залили окріп в банку, накрийте її стерилізованої кришкою і закатати. Переверніть банку верх дном і накрийте ковдрою. Дайте постояти до повного охолодження. Зберігайте консервацію в прохолодному приміщенні.