Асорті з морепродуктів
(покроковий рецепт з фото)
Асорті з морепродуктів - відмінна основа для оригінальної закуски, салату або гарячого блюда. Морепродукти дуже корисні, а в нашому випадку вони і дуже смачні. Рецепт простий, у вас все вийде!
Морепродукти в наш час можна купити в будь-якому супермаркеті і приготувати з них смачні страви. Якщо ви любитель морських делікатесів, то рецепт приготування асорті з морепродуктів для вас. Асорті ідеально підійде для смачного салату або як закуска, а головне - завжди під рукою. Якщо ви хочете здивувати гостей і порадувати рідних, приготуйте асорті з морепродуктів в домашніх умовах, ви не пошкодуєте!
Дивіться, як приготувати асорті з морепродуктів.
- Мідії - 300 грам (очищені)
- Креветки - 300 грам (очищені)
- Кальмари - 400 грам
- Вода - 1, 5 L
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 60 мілілітрів
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки
- Соєвий соус - 9 чайних ложок
- Лимон - 1/2 штуки
- Петрушка - 1 пучок
Морепродукти необхідно розморозити, якщо використовуєте морожені, а кальмари порізати кільцями.
Дрібно рубаємо петрушку, а лимон занурюємо в окріп і ріжемо на шматочки.
Морепродукти відправляємо в киплячу воду. Варимо їх 1-2 хвилини з моменту закипання води, а потім зливаємо воду.
Змішуємо готові кальмари, мідії і креветки з лимоном і петрушкою. Акуратно все перемішуємо.
Кип'ятимо воду (1, 5 л.), додаємо в неї сіль, цукор, оцет, олія, перець і чекаємо, поки закипить. Морепродукти розкладаємо в баночки. І додаємо в баночку 0, 5 L 2 чайні ложечки соєвого соусу. Заливаємо маринадом і закриваємо банки.
Баночки з асорті з морепродуктів охолоджуємо і зберігаємо в холодильнику до 3 місяців. Пробувати і подавати мариноване асорті з морепродуктів можна вже через 3 годину.