Рецепт Паелья з морепродуктів фото

Паелья з морепродуктів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Крупи , Мал
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Паелья
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

В Україні готують борщ, в Америці - стейк, в Росії - щі, а в Іспанії надбанням національної кухні є паелья. Думаю, варто розповісти, як приготувати паелью з морепродуктами. Дивіться!

Опис приготування:

Традиційна паелья готується з коктейлю морепродуктів (кальмари, восьминоги, мідії, креветки, гребінці), можна брати свіжі або заморожені. З приправ обов'язково додають шафран для насиченого жовтого кольору. У різних країнах можна зустріти рецепт вегетаріанської паельї або навіть м'ясної.

  • Мал - 1 Склянка
  • Кальмар - 2 штуки
  • Креветки - 250 грам
  • Мідії - 450 грам
  • Томат - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Зелений горошок - 1/2 склянки
  • Шафран - 1 щіпка
  • Лимон - 1 штука
  • Оливкова олія - 30 мілілітрів
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - За смаком
паелья з морепродуктів - фото крок 1
1. Підготовляю все овочі: помідори бланшують і знімаю з них шкірку, потім нарізаю шматочками середнього розміру; мою перець, очищаю і нарізаю соломкою, чищу часник і нарізаю кружечками, солю все і залишаю на пару хвилин.
паелья з морепродуктів - фото крок 2
2. Креветки у мене свіжі, тому просто відварюю їх у підсоленій воді 5-7 хвилин, потім перекладаю в миску.
паелья з морепродуктів - фото крок 3
3. Мідії промиваю під проточною водою від піску, потім відварюю в тій же воді, де варив креветки до готовності.
паелья з морепродуктів - фото крок 4
4. Очищені кальмари мою і нарізаю кружечками по 0, 5 сантиметра кожен.
паелья з морепродуктів - фото крок 5
5. Цибулину чищу і мою, нарізаю невеликим кубиком. Сковороду розігріваю з додаванням оливкової олії, потім обсмажую на ній цибулю.
паелья з морепродуктів - фото крок 6
6. Через пару хвилин додаю до цибулі раніше підготовлені овочі, гарненько перемішую і готую близько 5 хвилин.
паелья з морепродуктів - фото крок 7
7. До обсмаженою овочам всипав кільця кальмара і готую не більше 1 хвилини, інакше вони стануть гуязиками.
паелья з морепродуктів - фото крок 8
8. Рис промиваю в декількох водах до прозорої води, потім додаю його на сковороду до решти інгредієнтів.
паелья з морепродуктів - фото крок 9
9. Всі продукти на сковороді ретельно перемішую і готую 3-4 хвилини.
паелья з морепродуктів - фото крок 10
10. Відміряють стакан води, в якій варив морепродукти, і розводжу в ній шафран, вливаю бульон в сковороду, додаю зелений горошок і готую на слабкому вогні 10-20 хвилин. За пару хвилин до закінчення додаю креветки і мідії, вимикаю вогонь і наполягаю 2 хвилини.
паелья з морепродуктів - фото крок 11
11. Готову страву на стіл подаю обов'язково гарячим і поливаю лимонним соком. Смачного!

Схожі рецепти