Жульєн з морепродуктів
(покроковий рецепт з фото)
Жульєн з морепродуктів прикрасить будь-який святковий стіл. Ця страва виглядає дуже вишукано, та й на смак жюльєн виходить ніжним і ароматним. Хрустка скоринка сиру не залишить нікого байдужим.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати жульєн з морепродуктів, то зверніть увагу на цей рецепт. У класичному варіанті використовуються гриби і куряче м'ясо. Однак цей рецепт нічим не гірше. Навпаки, деяким він подобається більше з-за свого незвичайного поєднання смаків.
- Мідії - 100 грам
- Креветки - 150 грам
- Помідор - 1 штука
- Крем - 6 чайних ложок
- Сир твердий - 100 грам
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Наршараб - 1 Чайна ложка
- Приправа - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
У великій мисці з'єднайте відварені і очищені креветки (бажано використовувати дрібні коктейльні) і відварені мідії. Заправте їх наршараб, додайте нарізаний дрібними кубиками томат. Присипте інгредієнти приправою для морепродуктів і ретельно все перемішайте. Розкладіть суміш по кокотницах.
Якщо хочете, можете присолити зверху інгредієнти. Однак багатьом достатньо солі, яка міститься в сирі. Змастіть інгредієнти сметаною.
Натріть на дрібній або крупній тертці твердий сир. Беріть сорти, які добре плавляться. Підійде Російський або Гауда. Викладіть натертий сир в кожну кокотницу зверху сметани.
Кокотниці поставте на деко. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і запікайте жульен двадцять хвилин, поки на сирі чи не з'явиться рум'яна кірочка. Подавайте гарячим.