Піца з морепродуктів
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна, апетитна і дуже смачна піца з морепродуктів на тонкому дріжджовому тесті під сирною скоринкою ... Ну, Хто стане перед такою насолодою? ! А рецепт простий, впорається навіть новачок в кулінарії.
Піцу люблять багато (як діти так і дорослі), тому її часто замовляють в піцерії. Але ж піцу легко можна приготувати і самим. Особливих складнощів в цьому немає. Начинка в піці може бути різною, але сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати піцу з морепродуктів. Рецепт її дуже простий. Тісто можна купити готове, але наш рецепт приготування тіста нескладний, так що ви впораєтеся. Морепродукти вибирайте на свій смак, їх можна купити окремо або використовуйте коктейль з морепродуктів.
- Борошно - 2 склянки
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Морепродукти - 250 грам
- Томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
- Пармезан - 50 грам
- Моцарелла - 150 грам
- Базилік - 2-3 штук (гілочки)
- Орегано - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Тепла вода - 170 мілілітрів
Просіваємо борошно, додаємо в неї інші сухі інгредієнти: сіль, цукор і дріжджі, гарненько перемішуємо.
Далі в суху суміш додаємо оливкову олію і теплу воду. Добре вимішуємо тісто.
Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук, додаючи при необхідності трошки борошна. Потім накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 45 хвилин.
Заморожені морепродукти кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо хвилини 2-3. Потім відкидаємо їх на друшляк і даємо стекти воді.
Форму для випікання піци змащуємо невеликою кількістю оливкової олії, викладаємо на неї розтягнуте руками тісто.
Наколюємо тісто виделкою в декількох місцях, а потім змащуємо його томатним соусом (магазинним або домашнім) або кетчупом.
Нарізаємо моцарелу тонкими пластинками, викладаємо на соус. Базилік нарізаємо дрібно і викладаємо поверх моцарели, ще додамо орегано.
Остигнули морепродукти викладаємо на піцу, а зверху посипаємо тертим пармезаном. Відставляємо піцу на 15 хвилин в тепле місце, щоб тісто трохи піднялося.
Потім відправляємо піцу в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин (але обов'язково стежте за тестом). Подавайте піцу, прикрасивши її листям базиліка.