Корифена, фарширована жульєном з морепродуктів
(покроковий рецепт з фото)
На новорічний стіл в цьому році не можна ставити страви зі свинини. Оскільки Новий рік випадає на пост, то пропоную приготувати рибу. У нас буде риба, фарширована жульєном з грибів і морепродуктів.
Аналогічним чином можна фарширувати не тільки дорадо, - підійде будь-яка риба середнього розміру. Відмінно впишеться сюди, наприклад, короп. Якщо у вас немає морепродуктів, то цілком можете використовувати жульєн з грибів.
- Корифена - 1 штука
- Креветки - 50 грам
- Мідії - 50 грам
- Кальмар - 50 грам
- Гриби - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершки - 30 мілілітрів
- Сир - 30 грам
- Кріп - 4 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло оливкове - За смаком
1. Рибу помийте, обсушити.
2. Видаліть зябра, потім хребет, акуратно розрізавши рибу по спинці і залишаючи черево цілим.
3. Гриби і цибулю наріжте.
4. Креветки, мідії і кальмар необхідно розморозити, почистіть і при необхідності наріжте.
5. Обсмажте на сковороді з додаванням олії цибулю. Приберіть його зі сковороди.
6. У цю ж сковороду викладіть гриби. Обсмажте і приберіть до цибулі.
7. Потім обсмажте морепродукти.
8. Додайте нарізаний кріп.
9. Поверніть в сковороду цибулю і гриби.
10. Додайте вершки і уварити до загустіння. Не забудьте посолити.
11. Солона риба, поперчіть. Поставте в форму на черевце, підперши з боків бортиками з фольги, щоб вона стояла стійко. Наповніть рибу жульєном.
12. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин. Для 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром. Смачного!