Адоб з курки
(покроковий рецепт з фото)
Адоб - це філіппінський термін приготування страви шляхом гасіння м'яса, овочів, птиці або морепродуктів в оцті, приправах та соєвому соусі. Такий рецепт можна повторити вдома. Давайте спробуєм!
На відміну від багатьох азіатських страв, це зовсім не гостре, а навпаки вершкове. Його подають з рисом і підливою. І багатьом буде цікаво дізнатися про те, як приготувати АДОБО з курки. Найкраще підійдуть стегна. Незвичайним для нас здасться використання кокосового молока, яке дасть солодкуватий і ніжний смак.
- Кокосове молоко - 400 мілілітрів
- Курячі стегна - 6 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Зелена цибуля - 3 штуки (перо)
- Соєвий соус - 120 мілілітрів
- Рисовий оцет - 120 мілілітрів
- Цукор білий - 2 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 1, 24 чайних ложки
- Часник - 8 зубчиків
1. З курки зріжте зайву шкіру і жир. Потім стегна залиште маринуватися в соєвому соусі на 1 час.
2. Після цього обсмажте курку в сковороді протягом 10 хвилин вниз шкірою.
3. Тепер залишився маринад перемішайте з оцтом, перцем, сіллю, молоком і цукром.
4. Отриманий соус влийте у велику сковороду. У нього додайте лавровий лист.
5. Потім викладіть стегна в сковороду шкірою вгору. Доведіть соус до кипіння. Гасіть блюдо 35 хвилин на середньому вогні.
6. Потім курку приберіть, а соус тушкуйте до загусання.
7. Курку подавайте з соусом-підливою і нарізаною цибулею. Adobo звичайно, ! Смачного!