Рецепт Адоб фото

Адоб
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
М'ясо, Свинина, Птах, Курка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Печеня

Адоб - блюдо з філіппінської кухні, яке обов'язково сподобається чоловікам. На перший погляд - ніби звичайне печеня, але з цікавою технологією приготування. Подають зазвичай з рисом і до келиха пива.

Поділюся з вами рецептом, як приготувати АДОБО, і навіть як його адаптувати під наші смаки. Це дуже ситне і смачне м'ясне блюдо з додаванням великої кількості оцту, соку каламансі і крохмалю.

В оригінальному рецепті додають 100 мл оцту, але я все-таки додала тільки 50 мл. Можу припустити, що свинина на Філіппінах жорсткіша, ніж у нас, тому і додають таку кількість кислоти. Сік каламансі можна замінити на сік лайма і апельсина.

  • Свинина - 500 грам
  • Куряче м'ясо - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
  • Соєвий соус - 75 мілілітрів
  • Оцет 6% - 100 мілілітрів
  • Вода гаряча - 150-200 мілілітрів
  • Паприка солодка сушена - 1 Ст. Ложка
  • Лист лавровий - 4-5 штук
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Сік каламансе - 3 чайних ложки (або сік лайма і апельсина)
Adobe - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо наріжте квадратиками, розміром 2х2см.
Adobe - фото крок 2
Цибулю і часник очистіть і обсмажте на розігрітій олії до прозорості.
Adobe - фото крок 3
Додайте м'ясо, і на сильному вогні обсмажте до рум'яної скоринки.
Adobe - фото крок 4
Додайте соєвий соус, оцет, паприка, лавровий лист, сік цитрусових і воду. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 30 хвилин.
Adobe - фото крок 5
Крохмаль розведіть в невеликій кількості холодної води до отримання густої маси. Додайте до АДОБО, перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте ще 10 хвилин.
Adobe - фото крок 6
Подавайте АДОБО гарячим. Смачного!