Адоб
(покроковий рецепт з фото)
Адоб - блюдо з філіппінської кухні, яке обов'язково сподобається чоловікам. На перший погляд - ніби звичайне печеня, але з цікавою технологією приготування. Подають зазвичай з рисом і до келиха пива.
Поділюся з вами рецептом, як приготувати АДОБО, і навіть як його адаптувати під наші смаки. Це дуже ситне і смачне м'ясне блюдо з додаванням великої кількості оцту, соку каламансі і крохмалю.
В оригінальному рецепті додають 100 мл оцту, але я все-таки додала тільки 50 мл. Можу припустити, що свинина на Філіппінах жорсткіша, ніж у нас, тому і додають таку кількість кислоти. Сік каламансі можна замінити на сік лайма і апельсина.
- Свинина - 500 грам
- Куряче м'ясо - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 75 мілілітрів
- Оцет 6% - 100 мілілітрів
- Вода гаряча - 150-200 мілілітрів
- Паприка солодка сушена - 1 Ст. Ложка
- Лист лавровий - 4-5 штук
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Сік каламансе - 3 чайних ложки (або сік лайма і апельсина)
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо наріжте квадратиками, розміром 2х2см.
Цибулю і часник очистіть і обсмажте на розігрітій олії до прозорості.
Додайте м'ясо, і на сильному вогні обсмажте до рум'яної скоринки.
Додайте соєвий соус, оцет, паприка, лавровий лист, сік цитрусових і воду. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 30 хвилин.
Крохмаль розведіть в невеликій кількості холодної води до отримання густої маси. Додайте до АДОБО, перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте ще 10 хвилин.
Подавайте АДОБО гарячим. Смачного!