Азу з курки
(покроковий рецепт з фото)
Любителям страв з курячого філе пропоную ще один дивовижний варіант - азу з курки. Це смачне, дуже ситне і головне абсолютно завершене блюдо, яке не потребує гарніру.
Традиційна страва татарської можна приготувати з будь-якого м'яса. Один із варіантів - це азу з курки з картоплею. Ця страва стане прекрасним обідом або вечерею, а головне - не займе багато часу на приготування.
- Куряче філе - 600 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Солоний огірок - 3-5 штук
- Томатний соус або паста - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
1. Рецепт приготування азу з курки досить простий. Для початку необхідно вимити картопля, очистити (якщо молодий, то можна не чистити) і нарізати невеликими шматочками. На сковороду налити трохи олії і відправити туди картоплю. Обсмажити до хрусткої скоринки.
2. Тим часом можна зайнятися куркою. Філе вимити, просушити і нарізати невеликими кубиками.
3. У сотейник налити трохи рослинного масла і відправити туди філе. Смажити, періодично помішуючи, до золотистого кольору. Потім додати томатний соус або томатну пасту і цукор.
4. Коли картопля обжарится, відправити його в сотейник до курячого філе.
5. Огірки трохи просушити і нарізати невеликими кубиками.
6. Додати огірки в сотейник. Все ретельно перемішати. За смаком приправити сіллю і перцем. Накрити кришкою і тушкувати до повної готовності. Для повноти смаку азу з курки в домашніх умовах краще дати ще хвилин 10-15 після закінчення приготування. А потім можна подавати до столу.