Рецепт Балик з курки фото

Балик з курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Риба
Кількість порцій: 20
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Балик - вишукане в'ялене м'ясо без теплової обробки. На продуктовому ринку воно коштує просто шалені гроші! Проте кожен з нас може запросто його приготувати.

Опис приготування:

М'ясо просто чудове і не вимагає особливих зусиль від господині, а втриматися і не спробувати його, починаючи з 3 дня, дуже складно. Реально їсти таке м'ясо можна вже через 2-3 діб, але краще, щоб воно вилежатися. Тоді вийде більш сухенький, смачним і ароматним.

  • Куряче філе - 1 кілограм
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 10 зубчиків
  • Паприка мелена - 30 грам
  • Віскі або коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Гострий червоний перець - 1 Чайна ложка
балик з курки - фото крок 1
У ємності змішайте сіль і цукор.
балик з курки - фото крок 2
Додайте сухі спеції. Окрім іншого, я додала ще чорний мелений перець. Налийте віскі або бренді.
балик з курки - фото крок 3
В дані спеції помістіть вимите куряче філе. Обваляйте його в спеціях (добре втирайте їх у м'якоть).
балик з курки - фото крок 4
Ємність щільно закрийте і поставте в холодильник на 1 добу. Через добу дістаньте м'ясо, добре промийте його під проточною водою. З поверхні м'яса змиваємо абсолютно все.
балик з курки - фото крок 5
М'ясо обсушити, натріть видавленим через прес часником. Обваляйте в великій кількості паприки, додайте трохи гострого перчика. Загорніть м'ясо в марлю, покладіть на 6 доби в холодильник. За цей час 1 раз змініть марлю на нову.
балик з курки - фото крок 6
Потім можна наше м'ясо нарізати і подавати до столу.

Схожі рецепти