Балик з курки
(покроковий рецепт з фото)
Балик - вишукане в'ялене м'ясо без теплової обробки. На продуктовому ринку воно коштує просто шалені гроші! Проте кожен з нас може запросто його приготувати.
М'ясо просто чудове і не вимагає особливих зусиль від господині, а втриматися і не спробувати його, починаючи з 3 дня, дуже складно. Реально їсти таке м'ясо можна вже через 2-3 діб, але краще, щоб воно вилежатися. Тоді вийде більш сухенький, смачним і ароматним.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Часник - 10 зубчиків
- Паприка мелена - 30 грам
- Віскі або коньяк - 2 Ст. Ложки
- Гострий червоний перець - 1 Чайна ложка
У ємності змішайте сіль і цукор.
Додайте сухі спеції. Окрім іншого, я додала ще чорний мелений перець. Налийте віскі або бренді.
В дані спеції помістіть вимите куряче філе. Обваляйте його в спеціях (добре втирайте їх у м'якоть).
Ємність щільно закрийте і поставте в холодильник на 1 добу. Через добу дістаньте м'ясо, добре промийте його під проточною водою. З поверхні м'яса змиваємо абсолютно все.
М'ясо обсушити, натріть видавленим через прес часником. Обваляйте в великій кількості паприки, додайте трохи гострого перчика. Загорніть м'ясо в марлю, покладіть на 6 доби в холодильник. За цей час 1 раз змініть марлю на нову.
Потім можна наше м'ясо нарізати і подавати до столу.