Балик з жереха в ганчірці
(покроковий рецепт з фото)
Напевно завзяті рибалки знають, як приготувати балик з жереха в ганчірці. Цей спосіб один з самих народних і улюблених. Риба виходить з дуже насиченим смаком. Дуже люблю цю закуску!
Для того щоб зробити її, нам всього лише знадобиться сама тушка і сіль з продуктів. А в якості допоміжних речей беремо: мотузку або гумку і господарська ганчірку (або марлю). Соління проходить протягом двох-трьох днів. Буде дуже здорово підготувати таку рибу в якості закуски на святковий стіл.
- Jyeryekh - 1 штука
- Сіль кам'яна - За смаком
Рибу почистіть і випатрати. Відріжте їй хвіст, розріжте з двох сторін по хребту зсередини.
Добре Просолов жереха всередині, включаючи всі розрізи.
Потім з'єднайте рибу і посоліть її з зовнішньої сторони.
Тепер загорніть рибу в чисту ганчірку.
Сповийте її і закріпіть гумкою по всьому периметру.
Потримайте жереха в такому вигляді 2-3 дня в холодильнику. Риба готова! Можна його пробувати.