Рецепт Юшка з жереха фото

Юшка з жереха
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На швидку руку
Супи, Вуха

Ароматної і барвистою вусі з жереха будуть раді всі за обіднім столом або на пікніку, якщо ви вирішите її приготувати. Обов'язково перевіряйте рибу на свіжість перед покупкою і видаляйте зябра з голови.

Дорослим під апетитну вуха їх жереха можна запропонувати чарочку біленької, а дітям - сметану будь жирності. Гаряче виходить дуже смачним, наваристим, з легким часниковим ароматом. Якщо будете готувати його і для дітей, обов'язково видаліть гострий перець!

  • Jyeryekh - 0, 6 кілограма (голова, хвіст, обрізки)
  • Помідор - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 1 літр
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Часник - 1 зубчик
  • Селера - 0, 5 пучка
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Перець гострий - 1 штука (стручок)
юшка з жереха - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Рибу можна використовувати всю або ж використовувати її частини.
юшка з жереха - фото крок 2
Голову жереха ретельно промийте в воді, виріжте зябра, очі - за бажанням. Промийте і інші частини риби, зскребете луску і ще раз промийте. Викладіть рибу в каструлю або казан. Очистіть моркву і цибулю від шкірки, промийте у воді. Наріжте моркву великими шматочками. Додайте в каструлю з лавровим листям.
юшка з жереха - фото крок 3
Влийте теплу воду і відваріть весь вміст каструлі приблизно 20 хвилин, знімаючи з поверхні піну, що утворюється. Промийте томат, видаліть держак і наріжте його скибочками. Додайте в каструлю разом з дрібно нарізаною цибулею.
юшка з жереха - фото крок 4
Викладіть зелень селери, петрушку або кріп, посоліть і поперчіть блюдо. Наріжте дрібно очищений зубчик часнику і додайте його в бульйон. Проваріть вуха приблизно 2 хвилини і вимкніть нагрів. На хвилину помістіть в бульйон гострий перець і витягніть його.
юшка з жереха - фото крок 5
Розлийте юшку з жереха в тарілки, викладіть частини відвареної риби і подайте до столу з хлібом.

Схожі рецепти