Жереха з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Коли твій чоловік рибалка, то ти обов'язково повинна вміти готувати рибу. Тут ніякі відмашки не пройдуть. Він привозить її, а ти відразу йдеш на кухню чистити, мити або заготовлювати. Це як раз про мене.
Цього разу улов я вирішила запекти. Тому пропоную вам рецепт того, як приготувати жереха з грибами. Крім жереха у мене ще був карась і щука. Риба підійде будь-яка річкова. Врахуйте, що вона буде маринуватися пару годин, тому підготуйтеся до процесу заздалегідь. Блюдо йде відразу з гарніром, що очен зручно.
- Jyeryekh - 1 штука
- Карась - 1 штука
- Щука - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Майонез - 6 Ст. Ложок
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Картопля - 1 кілограм
- Гриби - 500 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Морква - 1 штука
- Зелень - За смаком
Одну цибулину почистіть і наріжте півкільцями.
Рибу почистіть і помийте. Зробіть в ній надрізи. Термін інвестувати цибулю. Саму рибу добре Просолов. Все поперчіть і змастити майонезом. Залиште блюдо маринуватися на 2 годину.
Картопля очистіть від шкірки. Промийте його і наріжте кружальцями. Морква почистіть, промийте. Наріжте її будь-яким зручним для вас способом.
Дрібно наріжте цибулю з грибами. Обсмажте їх до готовності в олії. Начините цієї засмажкою рибу.
Готуйте рибу на фользі в духовці при 200 градусах протягом 40 хвилин. Не забудьте викласти до риби картопля з морквою. При подачі посипте блюдо зеленню.