Рецепт Балик з баранини фото

Балик з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Фуршет
Риба
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 11 дн. 21 г. 0 хв.

Ділюся простим рецептом балика з баранини. Закуска виходить в міру соковита, в міру суха: все залежить від жирності обраного вами шматка і тривалості його"сушки" . Спробуйте, буде смачно.

Опис приготування:

Такий балик з баранини в домашніх умовах хоч і готується довго, але виходить незмінно якісним, з багатими смаковими нотками. Так що купите гарного баранчика (ніж"молодше" м'ясо, тим менше буде відчуватися специфічний запах) і приготуйте цей балик для своїх гостей і родичів.

  • Баранина - 1 кілограм
  • Сіль морська - 1 кілограм (крупного помелу)
  • Чорний перець - 1 Ст. Ложка
  • Часниковий порошок - 1 Ст. Ложка (або 4 зубчики свіжого часнику)
  • Розмарин - 1 Ст. Ложка
  • Орегано - 1 Ст. Ложка
  • Чебрець - 1 Ст. Ложка
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
балик з баранини - фото крок 1
1. М'ясо помиємо, видалимо шкурки і зайвий жир, обсушити. Потім складаємо його в миску. Сіль змішаємо з перцем, засипаємо цією сумішшю м'ясо. Зберігаємо в холодильнику 12 годин. Потім зчищають сіль - і ще 12 годин зберігаємо в холодильнику без приправ.
балик з баранини - фото крок 2
2. Змішаємо тепер все трави між собою, додамо ще трохи солі. Рясно натремо цією сумішшю м'ясо з усіх боків. Потім замотати його в марлю, але не дуже щільно.
балик з баранини - фото крок 3
3. Підвішуємо ці"мумії" на гачок, і нехай вялятся півтори-два тижні в холодильнику.
балик з баранини - фото крок 4
4. Готово!

Схожі рецепти