Балик з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом балика з баранини. Закуска виходить в міру соковита, в міру суха: все залежить від жирності обраного вами шматка і тривалості його "сушки" . Спробуйте, буде смачно.
Такий балик з баранини в домашніх умовах хоч і готується довго, але виходить незмінно якісним, з багатими смаковими нотками. Так що купите гарного баранчика (ніж "молодше" м'ясо, тим менше буде відчуватися специфічний запах) і приготуйте цей балик для своїх гостей і родичів.
- Баранина - 1 кілограм
- Сіль морська - 1 кілограм (крупного помелу)
- Чорний перець - 1 Ст. Ложка
- Часниковий порошок - 1 Ст. Ложка (або 4 зубчики свіжого часнику)
- Розмарин - 1 Ст. Ложка
- Орегано - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Ст. Ложка
1. М'ясо помиємо, видалимо шкурки і зайвий жир, обсушити. Потім складаємо його в миску. Сіль змішаємо з перцем, засипаємо цією сумішшю м'ясо. Зберігаємо в холодильнику 12 годин. Потім зчищають сіль - і ще 12 годин зберігаємо в холодильнику без приправ.
2. Змішаємо тепер все трави між собою, додамо ще трохи солі. Рясно натремо цією сумішшю м'ясо з усіх боків. Потім замотати його в марлю, але не дуже щільно.
3. Підвішуємо ці "мумії" на гачок, і нехай вялятся півтори-два тижні в холодильнику.
4. Готово!