Балик з головня
(покроковий рецепт з фото)
Головень - це риба, яка водиться в прісноводних місцях і відноситься до сімейства коропових. Її вигляд і смак також дуже схожий на головного представника цього роду. Так що можна з нього зробити?
Я пропоную вам святкову закуску, а саме рецепт того, як приготувати балик з головня. Як і будь-яка рибка для такої страви, вона спочатку добре просаливается, а потім валиться. Тому приготуйте місце в квартирі для цього дії, адже балик повинен буде сушитися кілька днів. Але це того варте!
- Голавль - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Спеції для риби - За смаком
Свіжу рибу промийте і почистіть. Видаліть голову, плавники і хвіст, а також всі кістки. У підсумку повинно залишитися тільки філе.
Приберіть залишки плівок і змийте кров. Розріжте філе на смужки уздовж бічної лінії.
Смужки філе наріжте шматочками в 1-2 см завтовшки, зрізуючи шкуру.
Всі шматочки покладіть в глибокий посуд. Всипте до них сіль і спеції. Добре перемішайте. Залиште рибу на 2-3 дня в холодильнику.
Потім я раджу потримати кілька годин головень в морозилці, щоб всі шкідливі мікроби були вбиті.
Потім необхідно розморозити рибу. Розвісьте її на нитку. Повісьте в добре провітрюваному приміщенні на 1-2 дня.
Риба готова! Зберігайте його в холодильнику або морозильнику. Приємною дегустації!