Окіст «У купецькому»
(покроковий рецепт з фото)
Пікантний окіст - це прекрасна холодна закуска на ваш святковий стіл. Хочу поділитися з вами оригінальним рецептом окосту по-купецькому - нескладного в приготуванні страви.
Не знаю точно, чому назва такого окосту - "за-купецькому", але виходить він у всіх сенсах дійсно чудовим! Для приготування шинки "за-купецькому" нам знадобиться хороший, середньої жирності окіст, свіжа (бажано) журавлина, спеції для м'яса, овочі та фрукти для гарніру. Поєднання яблук, груш, картоплі і гірчичного соусу роблять блюдо дуже пікантним, оригінальним і смачним. Подавати також можете на салатної подушці зі свіжої зелені. Хочу зауважити, що овочі для гарніру можете варіювати на свій смак. Для маринаду нам знадобляться наступні спеції та інгредієнти: гвоздика, корінь імбиру, перець горошком, сушені чебрець, базилік і розмарин, трохи гіркого перцю і лаврового листа, мідь, сіль, соєвий соус і херес.
- Окіст свинячий - 2, 5 кілограма
- Часник - 10 зубчиків
- Морква - 3-4 штук
- Журавлина - 100 грам
- Зернова гірчиця - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Жовток яєчний - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Ананас - 1 штука
- Яблука - 3-4 штук
- Кольорова капуста - 200 грам
- Спеції - За смаком