Рецепт Окіст «У купецькому» фото

Окіст «У купецькому»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Ягоди , Картопля , Морква , Журавлина , Свинячий окіст
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Пікантний окіст - це прекрасна холодна закуска на ваш святковий стіл. Хочу поділитися з вами оригінальним рецептом окосту по-купецькому - нескладного в приготуванні страви.

Опис приготування:

Не знаю точно, чому назва такого окосту -"За-купецькому" , але виходить він у всіх сенсах дійсно чудовим! Для приготування шинки"За-купецькому" нам знадобиться хороший, середньої жирності окіст, свіжа (бажано) журавлина, спеції для м'яса, овочі та фрукти для гарніру. Поєднання яблук, груш, картоплі і гірчичного соусу роблять блюдо дуже пікантним, оригінальним і смачним. Подавати також можете на салатної подушці зі свіжої зелені. Хочу зауважити, що овочі для гарніру можете варіювати на свій смак. Для маринаду нам знадобляться наступні спеції та інгредієнти: гвоздика, корінь імбиру, перець горошком, сушені чебрець, базилік і розмарин, трохи гіркого перцю і лаврового листа, мідь, сіль, соєвий соус і херес.

  • Окіст свинячий - 2, 5 кілограма
  • Часник - 10 зубчиків
  • Морква - 3-4 штук
  • Журавлина - 100 грам
  • Зернова гірчиця - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Картопля - 3-4 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Ананас - 1 штука
  • Яблука - 3-4 штук
  • Кольорова капуста - 200 грам
  • Спеції - За смаком
окіст & Quot, A Купецький
Окіст слід підготувати: замаринуйте його за добу до приготування. Журавлину раджу використовувати свіжу, якщо такої немає - використовуйте заморожену (попередньо розморозивши її).
окіст & Quot, A Купецький
Готуємо маринад: в каструлю налийте воду, додайте спеції (гвоздику, корінь імбиру, перець горошком, сушіння чебрець, розмарин і базилік, лавровий лист) і трохи меду. Доведіть до кипіння, приправити сіллю. Нехай покипить хвилин 5, після чого додайте соєвий соус і херес. Маринади охолодитися, а потім залийте їм окіст. Залиште окіст на ніч маринуватися в холодильнику.
окіст & Quot, A Купецький
На наступний день підготуйте овочі та ягоди, якими будемо шпигувати окіст. Часник можете порізати (кожен зубчик - на половину), журавлину промийте, а морквину порізати соломкою.
окіст & Quot, A Купецький
Окіст дістаньте з маринаду і обсушити паперовими рушниками. Ножем зробіть досить глибокі надрізи в м'ясі, нашпигуйте їх морквою, журавлиною і часником.
окіст & Quot, A Купецький
Дірочки повинні бути глибокими, але не наскрізними.
окіст & Quot, A Купецький
Тепер гарнір: ріжемо часточками картопля і цибуля, додаємо спеції, викладаємо на змащене олією деко або форму для запікання. Зверху покладіть окіст.
окіст & Quot, A Купецький
Відправляємо наш окіст в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
окіст & Quot, A Купецький
Поки окіст запікається, поливайте його соком, щоб він не засох. А також приготуйте соус, з яким будемо його запікати на другому етапі приготування: змішуйте 1 яєчний жовток, одну столову ложку цукру і 2 столові ложки зернової гірчиці.
окіст & Quot, A Купецький
Через сорок хвилин змастіть м'ясо заздалегідь підготовленим гірчичним соусом і обкласти порізаними на чверті скибочками яблук і груш, великими шматочками ананаса і парасольками цвітної капусти. Фрукти викладаємо поверх раніше укладених картоплі і цибулі, щоб вони поступово просочували їх своїм соком.
І ставимо страву назад в духовку ще на 30-40 хвилин.
окіст & Quot, A Купецький
Ось так чудово виглядає окіст"За-купецькому" ще через пів години. Аромат просто божественний!
окіст & Quot, A Купецький
Перед подачею можете нарізати окіст тоненькими шматочками. Також можна подавати блюдо з запеченими овочами та фруктами.
окіст & Quot, A Купецький
Смачного!

Схожі рецепти