Окіст баранячий
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо за цим рецептом дуже смачне як в гарячому, так і в холодному вигляді. У гарячому-це повноцінне друга страва. У холодному ж його ідеально подати в якості нарізки, - дуже схоже на буженину.
Звичайно, за цим рецептом можна готувати не тільки баранину, але і будь-яке інше м'ясо. Соус ж рекомендую залишити без змін. У гарячому вигляді подавайте м'ясо з картопляним пюре або свіжими овочами, холодний окіст сміливо використовуйте для приготування салатів і бутербродів.
- Баранина - 1-2 кілограм
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Часник - 6 зубчиків (маринад)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (маринад)
- Спеції - 1/2 чайних ложки (маринад)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (маринад)
- Вино червоне - 300 грам (маринад)
- Бульйон курячий - 1 1/5 L (маринад)
1. Лук і чистий Chesnok, дрібно наріжте.
2. Змішайте всі інгредієнти для маринаду.
3. М'ясо помийте і обсушіть.
4. Залийте маринадом і залиште на кілька годин. Потім обсушити від маринаду і запечіть в духовці. Перші 10 хвилин при 250 градусах, потім 1, 5 годин 180 градусах.
5. Штам маринади, доведіть до кипіння, додайте крохмаль і ще раз закип'ятити. Прохолодний. Соус готовий.
6. Подавайте м'ясо з зеленою цибулею і соусом. Смачного!