Баранячий окіст
(покроковий рецепт з фото)
Баранячий окіст можна приготувати найрізноманітнішими способами. Найвдаліший - це запікати м'ясо цілком. Тоді воно вийде максимально соковитим. А якщо до нього додати маринад, то буде краще.
Якщо ви хочете знати, як приготувати баранячий окіст, то прочитайте це рецепт. Запечене цілком м'ясо завжди було прикрасою будь-якого столу, особливо святкового. М'ятний маринад додає особливу пікантність блюду. Подавайте баранину з рисом або картоплею, а також свіжими овочами.
- Нога Бараняча (окіст) - 1 штука
- М'ята (свіжа, для маринаду) - 2 пучка
- Оцет - 100 мілілітрів( (винний, білий - 50 мл, бальзамічний - 50 мл) )
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
- Чорний перець - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Баранячий окіст ретельно промийте під проточною прохолодною водою і обсушити паперовими рушниками. Зачистіть його від плівок, жилок і зайвого жиру. Чим молодше буде баранчик, тим краще.
М'яту вимити й обсушити. Відірвати листики від стеблинок і покласти в чашу блендера. Подрібнити їх дрібно, але не до однорідного стану. Можна просто нарубати листочки ножем.
Перекладіть підготовлені листочки м'яти в невелику піалку. Додайте до них цукор, сіль, влийте бальзамічний і винний білий оцет, а також оливкова олія. Поперчіть. Гарненько все перемішайте.
Баранячий окіст помістіть в глибокий посуд і залийте маринадом. Залиште його на кілька годин в холодильнику. Якщо є можливість, то це краще зробити на всю ніч.
Добре промариноване м'ясо дістаньте з холодильника і викладіть на деко. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів. Поставте м'ясо запікатися на півтори години. Кожні п'ятнадцять хвилин відкривайте духовку і поливайте м'ясо маринадом.