Окіст без кістки
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне м'ясо, запечене в духовці, прекрасно підійде для дружньої вечірки. Блюдо готується швидко, калорійний і поживний продукт добре вгамує голод і порадує своїми смаковими якостями.
Запечене у фользі, нашпиговане часником і перцем м'ясо буде прекрасною закускою на святковий стіл. Завдяки своїми смаковими характеристиками, поживними властивостями й уміння втаязиквати голод блюдо стане гідною прикрасою будь-якого столу. Процес приготування не викликає особливих зусиль, готується швидко. Дивіться, як приготувати окіст без кістки.
- Окіст свинячий - 1 кілограм
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний горошком - 8 штук
1. Поставте на стіл всі необхідні інгредієнти, щоб все було під рукою.
2. Приготуйте часник. Очистіть його від шкірки. Поріжте довгими смужками.
3. Вимийте свинячий окіст. Просушіть шматок м'яса, вмочивши його чистою бавовняною серветкою. Якщо на шматку є шкіра, видаліть її. Залиште свинину з невеликою кількістю сала. У м'ясі кінчиком гострого ножа зробіть надрізи. У них розмістіть по невеликому шматочку часнику і горошині чорного перцю.
4. Наберіть сіль і перець. Змішайте їх. Отриманою сумішшю акуратно натріть шматок м'яса.
5. Нагрейте духовку до 190 З. Шматок м'яса акуратно загорніть у фольгу. Постарайтеся, щоб утворився в процесі приготування сік і жир не стікав в деко, а залишався в фользі разом з м'ясом. Це дозволить продукту залишатися соковитим під час приготування. Поставте м'ясо в розігріту духовку. Протягом 2 годин м'ясо повинно запектися.
6. Окіст без кістки, запечений в духовці, готовий. Подавайте на стіл в розрізає стані. Добре поєднується з червоним вином.