Гомілку індички без кістки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите індичку, то раджу приготувати її гомілку без кістки, фаршировану сиром і беконом. Таке блюдо мені подали в одному столичному ресторані, після чого я стала часто готувати його будинку.
Завдяки тому, що індичка вважається дієтичним м'ясом, її можна сміливо готувати навіть на вечерю (в моїй родині так і роблять). Я зазвичай фарширую гомілки сиром і беконом, але гриби також відмінно підійдуть. На цей раз у мене був сир і бекон. Не забудьте перед відправкою гомілки в духовку змастити поверхню яйцем, це додасть страві ще більшу золотисту і блиск.
- Гомілки індички - 2 штук
- Сир - 100 грам
- Бекон - 100 грам
- Спеції та сіль - За смаком
- Яйце - 1 штук
1. Коли я спробувала це блюдо, я перестала готувати інші частини індички. Єдина складність - витягти кістку, але це справа 10 хвилин.
2. Гомілки потрібно розрізати і витягти кістку за допомогою гострого ножа і кухонного сокири (якщо ножем не виходить).
3. Окремо натираємо сир і нарізаємо бекон, це буде наша начинка. Гомілки можна також фарширувати просто сиром або грибами. Навіть овочі в даному випадку будуть доречні.
4. З'єднуємо нашу начинку, викладаємо її в середину гомілки.
5. Потім загортаємо і внизу скріплюємо зубочисткою. Перед відправкою в духовку я зазвичай змащую гомілки розведеним яйцем.
6. Запікаємо гомілку індички без кістки близько години при температурі 170 градусів. Коли на ній буде рум'яна кірочка, гомілку можна вважати готовою.