Гомілку індички на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Індичка - птах дуже смачна. Навіть гомілки гарні на смак, незважаючи на жорсткі сухожилля. Цілком доступно і швидко приготувати гомілки індички на сковороді.
М'ясо індички має тонкий природним ароматом. Намагайтеся не забити його занадто ароматними прянощами. Легкі апельсиновий аромат, трохи чебрецю і тонка нотка чорного перцю - цілком достатньо!
- Гомілку індички - 1, 5 кілограма
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (нейтрального смаку, НЕ оливкова)
- Вершкове масло - 20 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лук-пориста - 1/2 штуки (біла частина)
- Апельсини - 2 штуки
- Чебрець - За смаком(1 невелика гілочка)
- Чорний перець - За смаком
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
Гомілки бувають великими. Для вечері цілком вистачить і однієї.
Гомілку промийте холодною водою і добре просушіть. Трохи натріть сіллю. Розігрійте рослинне масло в глибокій сковороді з кришкою або сотейнику. Не перекаляйте масло, викладіть гомілку і обсмажте її з усіх боків до рум'яної скоринки. Потім додайте пару ложок окропу і накрийте сковороду кришкою. Зменшіть нагрів і млоїте індичку, перевертаючи зрідка, близько півгодини або поки сік при проколі не стане прозорим. Перед закінченням готування викладіть на гомілку шматочок вершкового масла і дайте маслу розтанути. Рівномірно змастіть гомілку маслом.
Поки індичка смажиться, приготуйте цибулю на гарнір. Наріжте порей товстими кільцями, а ріпчаста цибуля розріжте на четвертинки. Проткніть їх наскрізь дерев'яної шпажкою, щоб цибуля при смаженні зберіг форму. З апельсина зніміть цедру і тонко наріжте. Вичавіть півсклянки соку.
На другий сковороді, трохи змащеній маслом, підрум'яньте цибулю і кружечки апельсина.
Вийміть цибулю і апельсин на тарілку. Влийте в сковороду апельсиновий сік і проціджений сік зі сковороди з індичкою. Додайте (по бажанню) трохи лимонного соку і соєвого соусу і дайте трохи прокипіти. Викладіть трохи цедри і гілочку чебрецю. Вимкніть нагрів і дайте соусу настоятися в теплі хвилин 5.
Подавайте гомілку індички гарячої, полив її соусом, зі смаженими апельсинами і цибулею.