Гомілку індички тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Дичина, безумовно, найсмачніше м'ясо з усього можливого. Але дістати її непросто. За смаком індичка чимось нагадує дику птицю. Тому, сьогодні я розповім, як приготувати гомілку індички тушкованою.
Рекомендації, які я даю, не означають, що потрібно робити все в точності так само. Цим способом добре готувати птицю до прийому гостей або на особливий випадок. Я не полінувалася і замаринувати птицю так, щоб вона вийшла ідеальною на смак. Індичка, сама по собі, птах досить жорстка і потребує, як мені здається, в додаткових хитрощах. Даний рецепт вам в цьому допоможе!
- Індичка гомілку - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3-5 штук
- Вершкове масло - 30 грам
- Перець чилі - За смаком
- Цедра лимону - За смаком
- Вино біле сухе - 80 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Мед - За смаком
- Лавровий лист - 2-3 штук
Для початку сполоснемо гомілку під проточною водою. Я взяла велику частину індички, вагою під кілограм. Щоб індичка вийшла соковитою і пряної, я піду на хитрість. Знімаємо шкіру з гомілки в сторону звуження суглоба. Робимо глибокі надрізи в м'ясі ножем для того, щоб закласти всередину спеції і нарізані овочі.
Морква і часник чистимо від шкірки. Нарізаємо їх соломкою і закладаємо в надрізи на гомілки. Шматочок вершкового масла також нарізаємо соломкою і закладаємо в отвори.
Робимо соус. Натираємо лимон для отримання цедри. Перець чилі очищаємо від насіння і дрібно рубаємо. Змішуємо в окремому посуді італійські трави або будь-які інші спеції разом з цедрою лимона, перцем чилі, медом, сіллю і оливковою олією. Обмащуємо гомілку цією сумішшю і закриваємо її шкірою. Ми залишаємо її на пару годин для маринування.
Гасити гомілку індички я буду в її власному соку. Для цього беру рукав для запікання за розміром гомілки. Кладу її всередину, затоку до неї біле вино і доповівши лавровий лист. Ставлю в духовку при 180 градусах на півтори години.
Тушкована гомілку індички вийшла просто шедевром! Вона виділяє карколомний аромат і має потрібну м'якість і соковитість, завдяки нашим маніпуляціям з надрізами. Подаю її з відвареної сочевицею. Приємного вам апетиту!