Рецепт Огірки «Теща і зятек» фото

Огірки «Теща і зятек»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Роздільне харчування , Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Засолка овочів - це завжди довгий і кропіткий процес. Але результат завжди виправдовує витрачений час і сили. Тут головне зробити все правильно і дотримати всі дрібниці. І все у вас вийде!

Опис приготування:

Розповім вам, як приготувати огірки"Теща і зятек" , а точніше - як їх правильно засолити. Цей сорт виходить хрустким і щільним. Розсіл за моїм рецептом не темніє і не мутніє в банках. І ще: нічого не вибухне, якщо все будемо додавати пропорційно правильно і дотримуватися всі важливі рекомендації.

  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1 літр
  • Огірок - 3 кілограма
  • Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
  • Часник - За смаком
  • Кріп, парасольки - За смаком
  • Листя хрону - За смаком
огірки
Описані пропорції розраховані на 1 літр розсолу, тому міняйте їх в залежності від цього параметра. Банки добре промийте та висушіть. Огірки також помийте.
огірки
В одній каструлі поставте воду з цукром і сіллю (це буде розсіл). Більшою каструлі - просту воду. Помийте хрін і кріп. Chesnok чистий. Прокип'ятіть кришки.
огірки
У висушені банки покладіть на дно 3 зубчики часнику (в кожну). Кріп і хрін пропарьте в друшляку над каструлею і також покладіть в банки.
огірки
Огірки вкіньте на 1 хвилину в киплячу воду і відразу дістаньте. Відправте їх в банку, щільно притиснувши один до одного.
огірки
Залийте банку розсолом до самих країв, додайте 1 чайну ложку оцтової есенції на літр розсолу. Закрийте кришкою, укутайте в ковдру і переверніть догори дном.

Схожі рецепти