Огірки «Теща і зятек»
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування
, Вегетаріанське харчування
, Пісні страви
, Роздільне харчування
, Вагітним і годуючим
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Засолка овочів - це завжди довгий і кропіткий процес. Але результат завжди виправдовує витрачений час і сили. Тут головне зробити все правильно і дотримати всі дрібниці. І все у вас вийде!
Опис приготування:
Розповім вам, як приготувати огірки"Теща і зятек" , а точніше - як їх правильно засолити. Цей сорт виходить хрустким і щільним. Розсіл за моїм рецептом не темніє і не мутніє в банках. І ще: нічого не вибухне, якщо все будемо додавати пропорційно правильно і дотримуватися всі важливі рекомендації.
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
- Огірок - 3 кілограма
- Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
- Часник - За смаком
- Кріп, парасольки - За смаком
- Листя хрону - За смаком
Описані пропорції розраховані на 1 літр розсолу, тому міняйте їх в залежності від цього параметра. Банки добре промийте та висушіть. Огірки також помийте.
В одній каструлі поставте воду з цукром і сіллю (це буде розсіл). Більшою каструлі - просту воду. Помийте хрін і кріп. Chesnok чистий. Прокип'ятіть кришки.
У висушені банки покладіть на дно 3 зубчики часнику (в кожну). Кріп і хрін пропарьте в друшляку над каструлею і також покладіть в банки.
Огірки вкіньте на 1 хвилину в киплячу воду і відразу дістаньте. Відправте їх в банку, щільно притиснувши один до одного.
Залийте банку розсолом до самих країв, додайте 1 чайну ложку оцтової есенції на літр розсолу. Закрийте кришкою, укутайте в ковдру і переверніть догори дном.