Огірки фаршировані
(покроковий рецепт з фото)
Чим же багата грецька кухня? Чи не кожен овоч, який можна будь-чим наповнити, греки фарширують. Пропоную ближче познайомитися з чудовою країною Грецією, з її звичаями і стравами!
Треба приготувати начинку для огірків з фаршу, яйця, лука, рису, зелений, спецій. Огірки візьміть щільні, разрежьтевздовж навпіл, виріжте насіння. Потім треба фарширувати огірки і запекти в духовці під соусом.
- Огірок - 4 штуки
- Фарш м'ясний - 150 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Рис білий круглий - 1-2 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Зелень - За смаком
- Лимон - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Беремо 4 свіжі огірки середньої величини і розрізаємо вздовж навпіл.
Далі готуємо фарш: м'ясний фарш або рубане м'ясо (ще один варіант - це заміна м'яса будь-якими грибами) змішуємо з подрібненим луком, заздалегідь відвареним рисом або розм'якшеним білим хлібом, додаємо сирі (або ж зварені круто і нарубані) яйця, зелень петрушки, кропу, сіль, перець. Все ретельно перемішуємо.
І, вийнявши з кожної половинки огірка серцевину, начиняє їх фаршем.
Добре наповнені половинки огірків накриваємо порожніми, перев'язуємо ниткою (тут я трохи перестаралася, можна зовсім злегка їх перев'язати, щоб потім не було проблем з отриманням ниток).
Укладаємо в вогнетривку, змащену маслом посуд. Кілька ложок сметани або кефіру змішуємо з томатною пастою (за бажанням в соус можна додати трохи борошна). І отриманим соусом поливаємо підготовлені огірки, скроплюємо їх соком лимона і ставимо гасити під кришкою на 20 хвилин.
Готові огірки викладаємо на блюдо, акуратно прибираємо нитки, посипаємо зеленню кропу, петрушки і подаємо з білим хлібом.