Рецепт Огірки фаршировані фото

Огірки фаршировані
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
М'ясо, Овочі, Фарш, Огірок
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Чим же багата грецька кухня? Чи не кожен овоч, який можна будь-чим наповнити, греки фарширують. Пропоную ближче познайомитися з чудовою країною Грецією, з її звичаями і стравами!

Треба приготувати начинку для огірків з фаршу, яйця, лука, рису, зелений, спецій. Огірки візьміть щільні, разрежьтевздовж навпіл, виріжте насіння. Потім треба фарширувати огірки і запекти в духовці під соусом.

  • Огірок - 4 штуки
  • Фарш м'ясний - 150 грам
  • Яйце - 1-2 штук
  • Рис білий круглий - 1-2 Ст. Ложок
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - За смаком
  • Лимон - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
огірки фаршировані - фото крок 1
Беремо 4 свіжі огірки середньої величини і розрізаємо вздовж навпіл.
огірки фаршировані - фото крок 2
Далі готуємо фарш: м'ясний фарш або рубане м'ясо (ще один варіант - це заміна м'яса будь-якими грибами) змішуємо з подрібненим луком, заздалегідь відвареним рисом або розм'якшеним білим хлібом, додаємо сирі (або ж зварені круто і нарубані) яйця, зелень петрушки, кропу, сіль, перець. Все ретельно перемішуємо.
огірки фаршировані - фото крок 3
І, вийнявши з кожної половинки огірка серцевину, начиняє їх фаршем.
огірки фаршировані - фото крок 4
Добре наповнені половинки огірків накриваємо порожніми, перев'язуємо ниткою (тут я трохи перестаралася, можна зовсім злегка їх перев'язати, щоб потім не було проблем з отриманням ниток).
огірки фаршировані - фото крок 5
Укладаємо в вогнетривку, змащену маслом посуд. Кілька ложок сметани або кефіру змішуємо з томатною пастою (за бажанням в соус можна додати трохи борошна). І отриманим соусом поливаємо підготовлені огірки, скроплюємо їх соком лимона і ставимо гасити під кришкою на 20 хвилин.
огірки фаршировані - фото крок 6
Готові огірки викладаємо на блюдо, акуратно прибираємо нитки, посипаємо зеленню кропу, петрушки і подаємо з білим хлібом.

Схожі рецепти