Морсільо
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант для закуски, фуршету, та й згодиться для багатьох інших страв - іспанська кров'янка або рецепт приготування Морсільо.
Рецептів кровянок є безліч: в кожній країні готують її так чи інакше. Ось і в Іспанії своя рецептура - називається у них така ковбаса Морсільо. У різних регіонах свої особливості готування. Для приготування Морсільо кров можна брати яловичу або свинячу, у мене була яловича. Кишки постарайтеся купити готові до вживання, а то мороки буде з замочуванням і чищенням надто багато.
- Кров - 1, 5 L
- Мал - 1 кілограм
- Сало - 400-600 грам
- Цибуля - 4-6 штук
- Прянощі - 4-5 Ст. Ложок
- Чорний перець - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Відваріть рис з сіллю і перцем, дрібно порізаним обсмаженою цибулею і беконом. Потім в кашу додаємо кров і трави (майоран і душа).
Перевірте цілісність кишки.
Починаємо кишку набивати.
Набиваємо не туго, перев'язуємо ниткою.
Ось такі ковбаски.
Перед варінням проколіть ковбаски. Варимо 10 хвилин в солоній воді, поки вони не стануть тугими.
Ось і готова наша Морс! Насолоджуємося ковбасою і приємного апетиту!