Морквина на зиму
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На полуденок, На швидку руку, Корисний обід, Легка вечеря, На сніданок, Ситний сніданок
Морквина гарна не тільки в свіжому вигляді, але і в консервованому. Пропоную корисний рецепт на зиму.
Корисна заготовка з морквини знадобиться вам взимку. Маринована морква має насичений смак і аромат. Завдяки спецій морквина виходить трохи пряної і пікантною. Часом зберігати моркву в свіжому вигляді дуже важко, вона псується і стає м'якою, а засукавши її на зиму, ви отримаєте відмінний овочевий запас на довгий час.
- Морква - 700 грам
- Сіль - 10 грам
- Цукор - 10 грам
- Оцет 9-проц. - 30 грам
- Вода - 400 мілілітрів
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Кріп свіжий, гілочки - 1-2 штук
- Перець горошком - 5-6 штук
- Гвоздика, бутони - 2 штуки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
1. Підготуйте продукти за списком.
2. Почистіть моркву і наріжте півкільцями.
3. Розкладіть морквину і кріп по чистим баночках.
4. Зваріть маринад: закип'ятіть воду, всипте цукор, сіль і спеції. Нам знадобиться лавровий лист, перець горошком і гвоздика. Влийте рослинне масло і варіть маринад 3-4 хвилини, щоб розкрився аромат спецій. В кінці влийте оцет і зніміть з вогню.
5. Залийте моркву гарячим маринадом.
6. Поставте морквину стерилизоваться в каструлю з теплою водою, на дно якої покладена чиста тканина. Закип'ятіть воду в каструлі і стерилізують морквину 10-15 хвилин.
7. Банки з морквою закатати кришками і дайте повністю охолонути під ковдрою. Морквина на зиму готова. Вихід - 2 баночки по 350-400 г. Смачного!