Рецепт Морквина на зиму фото

Морквина на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Морква
Дієтичне харчування , Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На швидку руку , Корисний обід , Легка вечеря , На сніданок , Ситний сніданок
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Морквина гарна не тільки в свіжому вигляді, але і в консервованому. Пропоную корисний рецепт на зиму.

Опис приготування:

Корисна заготовка з морквини знадобиться вам взимку. Маринована морква має насичений смак і аромат. Завдяки спецій морквина виходить трохи пряної і пікантною. Часом зберігати моркву в свіжому вигляді дуже важко, вона псується і стає м'якою, а засукавши її на зиму, ви отримаєте відмінний овочевий запас на довгий час.

  • Морква - 700 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Цукор - 10 грам
  • Оцет 9-проц. - 30 грам
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Кріп свіжий, гілочки - 1-2 штук
  • Перець горошком - 5-6 штук
  • Гвоздика, бутони - 2 штуки
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
морквина на зиму - фото крок 1
1. Підготуйте продукти за списком.
морквина на зиму - фото крок 2
2. Почистіть моркву і наріжте півкільцями.
морквина на зиму - фото крок 3
3. Розкладіть морквину і кріп по чистим баночках.
морквина на зиму - фото крок 4
4. Зваріть маринад: закип'ятіть воду, всипте цукор, сіль і спеції. Нам знадобиться лавровий лист, перець горошком і гвоздика. Влийте рослинне масло і варіть маринад 3-4 хвилини, щоб розкрився аромат спецій. В кінці влийте оцет і зніміть з вогню.
морквина на зиму - фото крок 5
5. Залийте моркву гарячим маринадом.
морквина на зиму - фото крок 6
6. Поставте морквину стерилизоваться в каструлю з теплою водою, на дно якої покладена чиста тканина. Закип'ятіть воду в каструлі і стерилізують морквину 10-15 хвилин.
морквина на зиму - фото крок 7
7. Банки з морквою закатати кришками і дайте повністю охолонути під ковдрою. Морквина на зиму готова. Вихід - 2 баночки по 350-400 г. Смачного!

Схожі рецепти