Рецепт Мохер фото

Мохер
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
М'ясо, Баранина
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Старовинне російське страву з баранини буде доречно на будь-якому столі. Рекомендую вам оригінальний рецепт приготування Таранчук - соковитою і смачною тушкованою баранини!

Рецепт оригінального Таранчук можна знайти у Похлебкина. Для приготування Таранчук в ідеалі варто взяти баранячу грудку. Якщо такої можливості немає - можна і м'ясо на кістці взяти. Головний секрет рецепт - в тривалому томлінні (тому ще він називається таганчук - тягнути, томити, тобто). Квас я використовую домашній - найкраще пшеничний. Його рецепт ви теж можете знайти на сайті. Подавати Таранчук можна з картоплею або гречкою.

  • Баранина - 1, 5 кілограма
  • Цибуля - 8-10 штук
  • Квас - 750 мілілітрів
  • Лавровий лист - 3-5 штук
  • Перець горошком - 8 штук
  • Часник - 5 зубчиків
  • Спеції - За смаком
  • Петрушка - За смаком
  • Оцет 6 % - 2 Ст. Ложки
мохер - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
мохер - фото крок 2
Баранину промийте і поріжте на середні шматочки.
мохер - фото крок 3
Обсмажте шматочки баранини до золотої скоринки в невеликій кількості рослинного масла або в жирі. Обсмажувати найкраще в казанку або воке, можна і на сковороді, тільки з антипригарним покриттям.
мохер - фото крок 4
Якщо використовуєте домашній квас - обов'язково процідіть його.
мохер - фото крок 5
Коли баранина підсмажиться, перекладіть м'ясо за допомогою шумівки в інший казан (якщо до цього обсмажували теж в казані), додайте туди ж цибуля (нарізаний чверть-кільцями або «пір'ям» - 6 шт, а 4 шт помістити в цілому вигляді), чорний перець, залийте 3 склянками квасу (і оцет додайте, якщо використовується оцет).
мохер - фото крок 6
Доведіть до кипіння. Потім сотейник встановіть на розсікач полум'я, знизите інтенсивність нагріву до мінімального значення і млоїте протягом години при закритій кришці .
мохер - фото крок 7
Через 1 час, приправити сіллю, додайте лавровий лист, закрийте кришку і млоїте протягом 2 годин (або трохи більше, в залежності від м'яса) до готовності м'яса - воно повинно бути м'яким і ніжним.
мохер - фото крок 8
Викладіть готовий Таранчук на блюдо і посипте петрушкою, перед подачею. Смачного!

Схожі рецепти