Мохер
(покроковий рецепт з фото)
Старовинне російське страву з баранини буде доречно на будь-якому столі. Рекомендую вам оригінальний рецепт приготування Таранчук - соковитою і смачною тушкованою баранини!
Рецепт оригінального Таранчук можна знайти у Похлебкина. Для приготування Таранчук в ідеалі варто взяти баранячу грудку. Якщо такої можливості немає - можна і м'ясо на кістці взяти. Головний секрет рецепт - в тривалому томлінні (тому ще він називається таганчук - тягнути, томити, тобто). Квас я використовую домашній - найкраще пшеничний. Його рецепт ви теж можете знайти на сайті. Подавати Таранчук можна з картоплею або гречкою.
- Баранина - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 8-10 штук
- Квас - 750 мілілітрів
- Лавровий лист - 3-5 штук
- Перець горошком - 8 штук
- Часник - 5 зубчиків
- Спеції - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Оцет 6 % - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Баранину промийте і поріжте на середні шматочки.
Обсмажте шматочки баранини до золотої скоринки в невеликій кількості рослинного масла або в жирі. Обсмажувати найкраще в казанку або воке, можна і на сковороді, тільки з антипригарним покриттям.
Якщо використовуєте домашній квас - обов'язково процідіть його.
Коли баранина підсмажиться, перекладіть м'ясо за допомогою шумівки в інший казан (якщо до цього обсмажували теж в казані), додайте туди ж цибуля (нарізаний чверть-кільцями або «пір'ям» - 6 шт, а 4 шт помістити в цілому вигляді), чорний перець, залийте 3 склянками квасу (і оцет додайте, якщо використовується оцет).
Доведіть до кипіння. Потім сотейник встановіть на розсікач полум'я, знизите інтенсивність нагріву до мінімального значення і млоїте протягом години при закритій кришці .
Через 1 час, приправити сіллю, додайте лавровий лист, закрийте кришку і млоїте протягом 2 годин (або трохи більше, в залежності від м'яса) до готовності м'яса - воно повинно бути м'яким і ніжним.
Викладіть готовий Таранчук на блюдо і посипте петрушкою, перед подачею. Смачного!