Рецепт Мідії з вершками фото

Мідії з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Риба та морепродукти, Молочні продукти, Вершки, Морепродукти, Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Якщо ви любите морепродукти, цей рецепт вам напевно стане в нагоді. Простий, легкий і досить швидкий спосіб приготування мідій. Ніжні мідії і смачний соус можна їсти з хлібом, з рисом або пастою.

Просте і швидке, хоча зовсім не дешеве блюдо. Але якщо ви любите морепродукти, ви можете собі дозволити приготувати його, чи не так? Якщо ви до цих пір замовляли мідії в кафе або ресторані, дізнавшись з цього рецепта, як приготувати мідії з вершками, ви зможете готувати улюблене блюдо будинку. Адже готується воно легко і швидко. Не вірите? Готуємо і переконуємося в цьому

  • Мідії - 700 грам
  • Вершки - 1/2 склянки
  • Вино біле сухе - 1/4 склянки (або курячий бульйон)
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Luk-salotų - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 40-50 грам
  • Чебрець - 1-2 штук (гілочка)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Зелень петрушки - 20 грам
мідії з вершками - фото крок 1
Підготуємо необхідні інгредієнти. Мідії ретельно промиємо і видалимо "бороди" .
мідії з вершками - фото крок 2
Розігріваємо в глибокій сковороді вершкове масло і відправляємо дрібно нарізану цибулю і часник. Обсмажуємо до прозорості лука.
мідії з вершками - фото крок 3
Викладаємо в сковороду мідії, сіль, лавровий лист, чебрець і перець.
мідії з вершками - фото крок 4
Додаємо вино.
мідії з вершками - фото крок 5
І вливаємо вершки. Накриваємо кришкою і доводимо до кипіння.
мідії з вершками - фото крок 6
Періодично встряхиваем-перемішуємо. Готуємо до тих пір, поки все мідії не розкриються.
мідії з вершками - фото крок 7
Як тільки мідії розкрилися, прибираємо їх зі сковороди. Викидаємо лавровий лист і гілочки чебрецю. А в соус додаємо гірчицю і, помішуючи, нагріваємо ще хвилини півтори.
мідії з вершками - фото крок 8
Поливаємо соусом мідії і подаємо до столу, посипавши зеленню петрушки.

Схожі рецепти