Мідії з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите морепродукти, цей рецепт вам напевно стане в нагоді. Простий, легкий і досить швидкий спосіб приготування мідій. Ніжні мідії і смачний соус можна їсти з хлібом, з рисом або пастою.
Просте і швидке, хоча зовсім не дешеве блюдо. Але якщо ви любите морепродукти, ви можете собі дозволити приготувати його, чи не так? Якщо ви до цих пір замовляли мідії в кафе або ресторані, дізнавшись з цього рецепта, як приготувати мідії з вершками, ви зможете готувати улюблене блюдо будинку. Адже готується воно легко і швидко. Не вірите? Готуємо і переконуємося в цьому
- Мідії - 700 грам
- Вершки - 1/2 склянки
- Вино біле сухе - 1/4 склянки (або курячий бульйон)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Luk-salotų - 1-2 штук
- Вершкове масло - 40-50 грам
- Чебрець - 1-2 штук (гілочка)
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Зелень петрушки - 20 грам
Підготуємо необхідні інгредієнти. Мідії ретельно промиємо і видалимо "бороди" .
Розігріваємо в глибокій сковороді вершкове масло і відправляємо дрібно нарізану цибулю і часник. Обсмажуємо до прозорості лука.
Викладаємо в сковороду мідії, сіль, лавровий лист, чебрець і перець.
Додаємо вино.
І вливаємо вершки. Накриваємо кришкою і доводимо до кипіння.
Періодично встряхиваем-перемішуємо. Готуємо до тих пір, поки все мідії не розкриються.
Як тільки мідії розкрилися, прибираємо їх зі сковороди. Викидаємо лавровий лист і гілочки чебрецю. А в соус додаємо гірчицю і, помішуючи, нагріваємо ще хвилини півтори.
Поливаємо соусом мідії і подаємо до столу, посипавши зеленню петрушки.