Маринування шашлику зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачним виходить шашлик зі свинини, замариноване в кефірі. Від шматочка такого блюда дуже важко відязикатися. Для маринування підійде кефір будь-якої жирності і будь-якого терміну: свіжий або кислий.
Кефір - універсальний маринад для свинини. Він розм'якшує м'ясо, робить його більш повітряним і соковитим. А при додаванні різних спецій і прянощів взагалі може з легкістю замінити різні дорогі маринади. Кефірна плівка при обсмажуванні створить рум'яної скоринки на шматочках м'яса і додасть вершковий смак страви. Вибирайте будь-яку жирність напою - смак шашликів від цього не залежить.
- Кефір - 500 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Свинина - 1 кілограм (жирна)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Придбайте жірновато свинину, наприклад - шию, і видаліть з м'яса плівки і жили. Виріжте блакитні плівки - вони залишаються жорсткими навіть після обсмажування м'яса. Промийте м'ясо у воді, обсушити паперовим рушником і наріжте порційними кубиками, скибочками. Викладіть нарізку в глибоку миску.
Одну велику цибулину наріжте кільцями, їх ви будете нанизувати на шампур по черзі з шматочками м'яса. Додайте цибулю в ємність до м'яса, сіль і poperčite. Акуратно перемішайте, намагаючись діяти без натиску, щоб не порвати кільця цибулі.
Влийте в ємність кефір будь-якої жирності.
Ще раз акуратно все перемішайте і помістіть на холод для маринування, приблизно на 4-8 годин, можна залишити і на ніч. Пару раз в процесі маринування перемішайте м'ясо в маринаді.
Через зазначений час ви можете приступати до нанизування замаринованого м'яса в кефірі на шампура, чергуючи м'ясні шматочки з кільцями цибулі.