Маринування м'яса для шашлику зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви думаєте, що головне в приготуванні шашлику - це підсмажити його на мангалі, то ви помиляєтеся. Потрібно знати, як приготувати маринад для шашлику з свинини. М'ясо повинно бути соковитим і м'яким.
За цим рецептом можна готувати будь-яке м'ясо. Але мені дуже подобається свинячий ошийок. Рослинна олія додають в маринад, щоб м'ясо не пересихало під час приготування. Воно покривається м'ясо жирної оболонкою - і воно виходить м'яким, ніжним і соковитим. Овочі, змащені маринадом, НЕ обгорають, виходять ароматними і трохи гострими.
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Соєвий соус - 0, 5 склянки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Вустерширський соус - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Болгарський перець - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 16 штук
- Свинина - 1 кілограм
1
З'єднайте соєвий соус, рослинна олія, гірчицю, соус "вустершир", часник, чорний перець і сіль.
2
Добре помийте свинину під проточною водою. Обсушити її паперовими рушниками. Наріжте м'ясо порційними шматками.
3
Помістіть м'ясо в вакуумний пакет і додайте очищені гриби і маринад. Добре потрясіть і відправте в холодильник на 6-8 годин.
4
Вийміть м'ясо і гриби з пакета перед приготуванням на мангалі. Вилийте маринад в каструлю і доведіть до кипіння на великому вогні. Потім варите близько 10 хвилин на маленькому вогні.
5
Одягніть м'ясо на шампури, чергуючи його з шматочками болгарського перцю, грибами і цибулею, нарізаним на 4 частини.
6
Викладіть шампури на мангал і смажте шашлик протягом 15 хвилин, часто його повертаючи. Періодично змащуйте маринадом шматочки м'яса і овочі.