Маринування шашлику з курки
(покроковий рецепт з фото)
Маринування шашлику з курки - зовсім нескладний процес. Він не займе у вас багато часу і не забере багато сил. Зате курка вийде просто шикарною: смачною і ароматною одночасно.
Подавати шашличок з курки краще зі свіжими або запеченими овочами. Також підійде гарнір з картопляного пюре або рису. Шашлик можна обсмажувати в сковороді, а можна на відкритому вогні, якщо ви будете готувати страву на природі. Щоб дізнатися, як приготувати маринування шашлику з курки, прочитайте ці поради.
- Куряче філе - 1 штука
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
Куряче філе вимийте і висушіть паперовими рушниками. Після цього зачистите його від плівок і наріжте на смужки. Потім натріть курку перцем і сіллю.
Тепер вам необхідно приготувати маринад для шашлику. Для цього змішайте в невеликій мисці соєвий соус, кетчуп, а також очищений і натертий на тертці часник.
Викладіть в миску з маринадом шматочки курки і ретельно все перемішайте. Поставте блюдо в холодильник мінімум на годину, але краще на всю ніч, якщо є така можливість.
Перед тим, як готувати шашлик, візьміть шпажки для нього і замочіть їх у холодній воді на п'ятнадцять хвилин. Тоді м'ясо не прилипне до них в процесі приготування. Нанизуйте на шпажки шматочки філе уздовж.
Розігрійте в сковороді рослинне масло. Викладіть на сковороду шашлик з курячого філе на шпажках. Обсмажуйте його по одній хвилині з обох сторін.