Маринад для реберець на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спробувати дуже простий, але в той же час вишуканий і оригінальний маринад для реберець на грилі в домашніх умовах. Смачний, пікантний і цілком доступний варіант.
Цей простий рецепт маринаду для реберець на грилі стане справжнім одкровенням навіть для найвибагливіших гурманів. Імбирно-часниковий смак з цитрусової ноткою ідеально поєднується зі смаком м'яса.
- Часник - 3 зубчики
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Пір'я зеленої цибулі - 2-3 штук
- Пластівці червоного перцю - 1 щіпка
- Оцет - 1 Чайна ложка (ідеально - рисовий)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок (або кунжутне)
1. Щоб краще розкрити всі аромати маринаду, на сковороді необхідно розігріти олію. Очистити часник і імбир, подрібнити і відправити на сковороду. Додати щіпку пластівців і подрібнену зелену цибулю. Обсмажити, постійно помішуючи, до появи аромату. Також в рецепт приготування маринаду для реберець на грилі можна використовувати лук.
2. Вимити і обсушити паперовим рушником ребра. Викласти їх в глибоку миску, куди потім відправити обсмажені спеції. Додати оцет і соєвий соус. Вичавити сік лимона і все ретельно перемішати.
3. Накрити все кришкою і відправити в холодильник. Щоб м'ясо як слід просочилося смаком і ароматом маринаду, краще залишити його мінімум на 2-3 годину, періодично струшуючи контейнер або перемішуючи ребра в мисочці.
4. Маринад для реберець на грилі в домашніх умовах робить м'ясо дуже ніжним і ароматним. Смажити його потрібно зовсім трохи, щоб не пересушити.
5. Підійде як сковорода-гриль, так і відкритий вогонь. У процесі можна поливати м'ясо маринадом. Подавати блюдо можна з улюбленим соусом, свіжими овочами та гарніром. Це дуже смачно і це обов'язково варто спробувати.