Маринад для риби на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Маринад для риби на грилі робить її більш смачною і вишуканою. Мені подобається гострий маринад, який надає рибі пікантність. Рибу перед приготуванням потрібно маринувати не менш години. Спробуйте!
Щоб правильно приготувати маринад потрібно в герметичному контейнері змішати всі інгредієнти і добре збовтати, щоб вони з'єдналися або як кажуть "переженилися" . Рибу заливають маринадом мінімум на півгодини, але можна і маринувати і довше. У маринад додаються ачіоте або аннато, це мексиканські приправи. Якщо у вас таких немає, замініть їх на шафран і перець. У кулінарії практично завжди можна знайти смакові аналоги. А вже приготування маринаду - це саме індивідуальне заняття! Успіхів і приємного апетиту!
- Перець - 2 чайних ложки (гострий)
- Біле вино - 1/2 склянки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сік апельсина - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Лимонний перець - 1 Чайна ложка
- Ačiote або аннато - 1/2 чайних ложки
З'єднати всі інгредієнти разом, часник подрібнити. Маринад перемішати, дати йому настоятися 5 хвилин.
Рибу нарізати на порційні шматки.
Маринад добре змішати.
Рибу залити маринадом і відправити в холодильник на півгодини.
Замариновану рибу можна запікати на грилі.
Запікайте рибу від 7 до 10 хвилин.