Маринад для копчення риби
(покроковий рецепт з фото)
Фантастичне блюдо для святкового вечері. Вам більше не доведеться купувати копчену рибу в магазині, тепер ви самі зможете зробити таку. Розповім, як приготувати маринад для копчення риби.
Найпоширеніший варіант маринаду - це соєвий соус, він надає рибі приємний смак і красивий колір. Можна використовувати лосось, сьомгу, кету або інші види червоної риби. Можна залишити рибку великим шматком або нарізати на частини. Запасіться часом і терпінням, адже весь процес займе близько 1 діб.
- Лосось - 1, 3 кілограма
- Цукор - 1/3 склянки
- Сіль - 1/4 склянки
- Соєвий соус - 2 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Цибулевий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Соус «Табаско» - 1 Чайна ложка
1. У чаші змішайте цукор, сіль, соєвий соус, воду, біле сухе вино, цибульний і часниковий порошок, соус «Табаско». Вимийте рибу без кісток і помістіть в глибоку форму, залийте маринадом. Надішліть в холодильник на 8 годин.
2. Розстеліть фольгу і покладіть на неї грати, дістаньте рибку з маринаду і викладіть на решітку через 8 годин, залиште ще на 4 годину, щоб утворилася тонка плівка.
3. Встановіть піддон з рибою в коптильню, налийте в нижній піддон трохи води, після появи диму коптити рибу 2 години при температурі 100 градусів, потім - 2 години при температурі 140 і 2 години при температурі 175 градусів. Кожен раз збільшуючи температуру, поливайте рибу маринадом. Видаліть з коптильні рибу і залиште її на 1 час.
4. Готову рибку оберніть фольгою або плівкою, наріжте шматочками і помістіть в контейнер. Зберігайте її протягом 8-10 днів в холодильнику.