Маринад для копчення
(покроковий рецепт з фото)
Ви вирішили закоптити в домашніх умовах м'ясо або сало? Тоді обов'язково зверніть увагу на цей дуже простий і швидкий варіант маринаду. Буде дуже смачно, рекомендую запам'ятати!
Розповім вам класний спосіб, як приготувати маринад для копчення. Сіль і цукор - основні інгредієнти, а далі ви можете додавати абсолютно будь-які спеції, які вам до душі. Дуже зручно використовувати готові набори приправ для м'яса. Маринад заливається в м'ясо теплим і відразу ж забирається в холодильник - це важливий нюанс. А так, все неймовірно просто.
- Вода - 4 L
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 35 чайних ложок(20 великої, 15 - екстра)
- Лавровий лист - 6-7 штук (подрібнити)
- Перець + спеції для барбекю - За смаком
1
Сам маринад готуватися дуже просто. У велику каструлю налийте воду. Додайте сіль, цукор, подрібнений перець, лавровий лист і щедру гість спецій.
2
Поставте на вогонь і після закипання млоїте 3-4 хвилини, щоб сіль добре розчинилася.
3
Зніміть з вогню і остудіть трохи маринад.
4
Залийте м'ясо або сало маринадом і залиште на добу в холодильнику.
5
Після добре обсушити м'ясо від маринаду і можна приступати безпосередньо до копчення.