Маринад для копчення сала
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт маринаду підходить для методу гарячого копчення. За тривалий час маринування сало відмінно просочується і в готовому вигляді виходить дуже смачне і ароматне. Спробуйте!
Для копчення ми зазвичай використовуємо свинину. Можна брати свинину з прошарками сала або просто сало. Для цієї кількості маринаду підійде 3-4 кг. Копчене сало можна подати до святкового столу або в якості повсякденного закуски.
- Вода - 3 L
- Сіль - 300 грам
- Лавровий лист - 4-6 штук
- Сухий базилік - 1 Ст. Ложок
- Суміш перців - 1 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Часник - 6-8 зубчиків
Для приготування маринаду підготуйте всі необхідні інгредієнти. Часник очистіть і розберіть по часточках.
У велику і широку каструлю налийте воду і додайте сіль і цукор. Всипте перець. Зубчики часнику наріжте і додайте до маринаду.
Потім додайте сухий базилік і поламаний на шматочки лавровий лист. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
Коли маринад закипить, зніміть його з вогню і остудіть. Маринад готовий! Замочіть в ньому м'ясо або сало на 2-3 діб. Потім м'ясо промийте і підвісьте на добу, щоб воно просохнуло. І залишиться його лише скоптіть в коптильні.
Сало приготоване в цьому маринаді в міру солоне і дуже ніжне.