Рецепт Маринад для копчення сала фото

Маринад для копчення сала
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Сіль, Спеції, Прянощі, Приправи
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Цей рецепт маринаду підходить для методу гарячого копчення. За тривалий час маринування сало відмінно просочується і в готовому вигляді виходить дуже смачне і ароматне. Спробуйте!

Для копчення ми зазвичай використовуємо свинину. Можна брати свинину з прошарками сала або просто сало. Для цієї кількості маринаду підійде 3-4 кг. Копчене сало можна подати до святкового столу або в якості повсякденного закуски.

  • Вода - 3 L
  • Сіль - 300 грам
  • Лавровий лист - 4-6 штук
  • Сухий базилік - 1 Ст. Ложок
  • Суміш перців - 1 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Часник - 6-8 зубчиків
маринад для копчення сала - фото крок 1
Для приготування маринаду підготуйте всі необхідні інгредієнти. Часник очистіть і розберіть по часточках.
маринад для копчення сала - фото крок 2
У велику і широку каструлю налийте воду і додайте сіль і цукор. Всипте перець. Зубчики часнику наріжте і додайте до маринаду.
маринад для копчення сала - фото крок 3
Потім додайте сухий базилік і поламаний на шматочки лавровий лист. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
маринад для копчення сала - фото крок 4
Коли маринад закипить, зніміть його з вогню і остудіть. Маринад готовий! Замочіть в ньому м'ясо або сало на 2-3 діб. Потім м'ясо промийте і підвісьте на добу, щоб воно просохнуло. І залишиться його лише скоптіть в коптильні.
маринад для копчення сала - фото крок 5
Сало приготоване в цьому маринаді в міру солоне і дуже ніжне.

Схожі рецепти