Cоленіе сала
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі найпростіший рецепт, як засолити сало. При мінімальних зусиллях ви отримуєте відмінну закуску на кожен день. Готується дуже швидко, а використовувати його можна і через місяць.
Зверніть увагу на рецепт, як солити сало. Воно відмінно підходить для перекусу на природі на дачі, та й навіть просто швидко пообідати салом зі свіжим помідором або огірочком. Це справжнє задоволення! Приправи ви можете використовувати абсолютно будь-які, сухі, які вам до смаку. Я в основному беру ті, які є у мене на кухні. В принципі, складно зіпсувати такий продукт. Зберігати в морозилці таке сало можна кілька місяців.
- Сало свиняче - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
- Хміль-сунелі - За смаком
- Кріп - За смаком (мелені насіння)
- Перець мелений - За смаком
- Часник - 5 зубчиків
- Лавровий лист - 5 штук
1
Сало поріжте порційними шматочками.
2
В емальовану каструлю на самий низ киньте трохи приправ з сіллю.
3
Кожен шматок сала натріть сумішшю спецій і солі. Нашпигуйте часником, який попередньо потрібно порізати кружальцями, лавровим листом і укладайте шарами.
4
Кожен шар щедро посипте спеціями і сіллю.
5
Сало потрібно класти в каструлю шкірою вниз.
6
Утрамбуйте трохи сало і накрийте кришкою меншого діаметру.
7
Поставте під гніт на 3-4 дня.
8
Через 4 дня дістаньте сало з каструлі, зчистіть сік і спеції, загорніть в тканину з бавовни і покладіть в морозилку.
9
Все готово. Смачного!