Рецепт Cоленіе сала фото

Cоленіе сала
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
М'ясо, Субпродукти, Сало
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки

Пропоную вашій увазі найпростіший рецепт, як засолити сало. При мінімальних зусиллях ви отримуєте відмінну закуску на кожен день. Готується дуже швидко, а використовувати його можна і через місяць.


Зверніть увагу на рецепт, як солити сало. Воно відмінно підходить для перекусу на природі на дачі, та й навіть просто швидко пообідати салом зі свіжим помідором або огірочком. Це справжнє задоволення! Приправи ви можете використовувати абсолютно будь-які, сухі, які вам до смаку. Я в основному беру ті, які є у мене на кухні. В принципі, складно зіпсувати такий продукт. Зберігати в морозилці таке сало можна кілька місяців.

  • Сало свиняче - 1 кілограм
  • Сіль - За смаком
  • Хміль-сунелі - За смаком
  • Кріп - За смаком (мелені насіння)
  • Перець мелений - За смаком
  • Часник - 5 зубчиків
  • Лавровий лист - 5 штук
1
Сало поріжте порційними шматочками.
2
В емальовану каструлю на самий низ киньте трохи приправ з сіллю.
3
Кожен шматок сала натріть сумішшю спецій і солі. Нашпигуйте часником, який попередньо потрібно порізати кружальцями, лавровим листом і укладайте шарами.
4
Кожен шар щедро посипте спеціями і сіллю.
5
Сало потрібно класти в каструлю шкірою вниз.
6
Утрамбуйте трохи сало і накрийте кришкою меншого діаметру.
7
Поставте під гніт на 3-4 дня.
8
Через 4 дня дістаньте сало з каструлі, зчистіть сік і спеції, загорніть в тканину з бавовни і покладіть в морозилку.
9
Все готово. Смачного!

Схожі рецепти