Рецепт Паштет з сала з часником фото

Паштет з сала з часником
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Сало
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Паштети
Кількість порцій: 10-20
Час приготування: 30 хв.

Переїхавши жити в Україні, я ще раз переконалася - ніде немає такого смачного сала, як в цій країні. Як його тільки тут не готують! Але простий рецепт паштету з сала з часником - один з кращих.

Опис приготування:

Способів приготування цієї смачної закуски безліч - з гострим стручковим перцем, свіжою зеленню, насінням кропу і навіть маком. Але мені більше подобається варіант, наближений до класики - сало, часник, сіль і прянощі.

Такий паштет можна використовувати для заправки пісного борщу, смажити на ньому картоплю та інші овочі, класти в курячий фарш, щоб котлети виходили не такими сухими і більш ароматними. Але найпростіше, звичайно, намазати його на шматочок чорного хліба - да з чарочкою холодної горілки!

Загалом, я впевнена, що дізнавшись, як приготувати паштет з сала з часником, ви знайдете йому гідне застосування. Тільки не захоплюйтеся - закуска все-таки виходить дуже калорійна.

Сало наріжемо невеликими шматочками і складемо в чашу блендера.

Часник почистити і розберемо на дольки. Відправимо його до сала.

Посолити і додамо прянощі.

А тепер просто подрібнити все до однорідного стану! звичайно, відмивати підручну техніку від жиру потім доведеться довго, але результат того вартий. До речі, можна скористатися не тільки блендером, але і ручною м'ясорубкою - саме так завжди робили моя мама і бабуся ще в ті часи, коли про блендерах і навіть не чули.

Готовий паштет перекласти в банку і прибрати в холодильник - найкраще на дверцята, там він сильно не застигне, але охолоне достатньо.

Зберігати паштет з сала і часнику можна дуже довго, але вам це навряд чи знадобиться - з'їдається він в найкоротші терміни.


  • Сало солоне - 300 грам
  • Часник - 8-10 зубчиків
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Паприка мелена - За смаком
  • Коріандр мелений - За смаком
  • Лавровий лист мелений - За смаком
Способів приготування цієї смачної закуски безліч - з гострим стручковим перцем, свіжою зеленню, насінням кропу і навіть маком. Але мені більше подобається варіант, наближений до класики - сало, часник, сіль і прянощі.

Такий паштет можна використовувати для заправки пісного борщу, смажити на ньому картоплю та інші овочі, класти в курячий фарш, щоб котлети виходили не такими сухими і більш ароматними. Але найпростіше, звичайно, намазати його на шматочок чорного хліба - да з чарочкою холодної горілки!

Загалом, я впевнена, що дізнавшись, як приготувати паштет з сала з часником, ви знайдете йому гідне застосування. Тільки не захоплюйтеся - закуска все-таки виходить дуже калорійна.

Сало наріжемо невеликими шматочками і складемо в чашу блендера.

Часник почистити і розберемо на дольки. Відправимо його до сала.

Посолити і додамо прянощі.

А тепер просто подрібнити все до однорідного стану! звичайно, відмивати підручну техніку від жиру потім доведеться довго, але результат того вартий. До речі, можна скористатися не тільки блендером, але і ручною м'ясорубкою - саме так завжди робили моя мама і бабуся ще в ті часи, коли про блендерах і навіть не чули.

Готовий паштет перекласти в банку і прибрати в холодильник - найкраще на дверцята, там він сильно не застигне, але охолоне достатньо.

Зберігати паштет з сала і часнику можна дуже довго, але вам це навряд чи знадобиться - з'їдається він в найкоротші терміни.

Схожі рецепти