Паштет з сала з часником
(покроковий рецепт з фото)
Переїхавши жити в Україні, я ще раз переконалася - ніде немає такого смачного сала, як в цій країні. Як його тільки тут не готують! Але простий рецепт паштету з сала з часником - один з кращих.
Способів приготування цієї смачної закуски безліч - з гострим стручковим перцем, свіжою зеленню, насінням кропу і навіть маком. Але мені більше подобається варіант, наближений до класики - сало, часник, сіль і прянощі.
Такий паштет можна використовувати для заправки пісного борщу, смажити на ньому картоплю та інші овочі, класти в курячий фарш, щоб котлети виходили не такими сухими і більш ароматними. Але найпростіше, звичайно, намазати його на шматочок чорного хліба - да з чарочкою холодної горілки!
Загалом, я впевнена, що дізнавшись, як приготувати паштет з сала з часником, ви знайдете йому гідне застосування. Тільки не захоплюйтеся - закуска все-таки виходить дуже калорійна.
Сало наріжемо невеликими шматочками і складемо в чашу блендера.
Часник почистити і розберемо на дольки. Відправимо його до сала.
Посолити і додамо прянощі.
А тепер просто подрібнити все до однорідного стану! звичайно, відмивати підручну техніку від жиру потім доведеться довго, але результат того вартий. До речі, можна скористатися не тільки блендером, але і ручною м'ясорубкою - саме так завжди робили моя мама і бабуся ще в ті часи, коли про блендерах і навіть не чули.
Готовий паштет перекласти в банку і прибрати в холодильник - найкраще на дверцята, там він сильно не застигне, але охолоне достатньо.
Зберігати паштет з сала і часнику можна дуже довго, але вам це навряд чи знадобиться - з'їдається він в найкоротші терміни.
- Сало солоне - 300 грам
- Часник - 8-10 зубчиків
- Перець чорний мелений - За смаком
- Паприка мелена - За смаком
- Коріандр мелений - За смаком
- Лавровий лист мелений - За смаком
Такий паштет можна використовувати для заправки пісного борщу, смажити на ньому картоплю та інші овочі, класти в курячий фарш, щоб котлети виходили не такими сухими і більш ароматними. Але найпростіше, звичайно, намазати його на шматочок чорного хліба - да з чарочкою холодної горілки!
Загалом, я впевнена, що дізнавшись, як приготувати паштет з сала з часником, ви знайдете йому гідне застосування. Тільки не захоплюйтеся - закуска все-таки виходить дуже калорійна.
Сало наріжемо невеликими шматочками і складемо в чашу блендера.
Часник почистити і розберемо на дольки. Відправимо його до сала.
Посолити і додамо прянощі.
А тепер просто подрібнити все до однорідного стану! звичайно, відмивати підручну техніку від жиру потім доведеться довго, але результат того вартий. До речі, можна скористатися не тільки блендером, але і ручною м'ясорубкою - саме так завжди робили моя мама і бабуся ще в ті часи, коли про блендерах і навіть не чули.
Готовий паштет перекласти в банку і прибрати в холодильник - найкраще на дверцята, там він сильно не застигне, але охолоне достатньо.
Зберігати паштет з сала і часнику можна дуже довго, але вам це навряд чи знадобиться - з'їдається він в найкоротші терміни.