Засолка сала в розсолі з часником
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна традиційна закуска - сало з часником. За цим рецептом воно виходить дуже ароматним, соковитим і смачним. Рецептів засолювання сала існує кілька, але цей класичний.
Сало - дивовижний продукт, якої можна готувати по-різному. Засолка сала - відповідальний процес, і все залежить від товщини сала. В середньому воно засаливается в банку до 6 днів. В даному рецепті використовується також часник.
- Сало - 1 кілограм
- Сіль - 1 Склянка
- Вода - 5 склянок
- Часник - 5 зубчиків
- Спеції - За смаком
1. Насамперед готуємо розсіл: кип'ятимо воду і додаємо сіль. Після цього розсіл потрібно охолодити.
2. Нарізаємо свіже сало шматками середнього розміру.
3. Нарізаємо часник дрібно, natiraem і їх жир. Після цього укладаємо сало в 3-літрову банку і відправляємо туди часник, що залишився.
4. Заливаємо вміст банки холодним розсолом, накриваємо кришкою і відставляємо.
5. Накриваємо рушником, і залишаємо в тіні на 4-6 днів.
6. Після закінчення цього часу дістаємо сало: можемо нарізати його до столу. Решта зберігається в холодильнику або в погребі.