Засолка сала в розсолі гарячим способом
(покроковий рецепт з фото)
Любителям гарної закуски, присвячується! Гарячий метод засолювання сала дуже хороший і ефективний, до того ж простий. Сало виходить неймовірно смачним і апетитним, хоч на бутерброд, хоч під горілочку!
Відразу ж варто відзначити, Що на 1 кг сала - піде 5 ст.Л. Солі. Якщо готуєте менше або більше закуски, варто підрегулювати к-ть солі. Магазинну приправу до сала можна замінити звичайним чорним перцем, koriandrom, лавровим листом, а також червоним перцем (або іншими спеціями). Готову закуску дуже смачно їсти з чорним хлібом і свіжими овочами. Хай щастить!
- Сало - 1 кілограм
- Сіль - 5 Ст. Ложок
- Часник - 3 зубчики
- Приправа для засолювання сала - 1 штука (упаковка)
Нарізаємо свіже сало середніми шматочками і складаємо його в каструлю. Заливаємо холодною водою, кип'ятимо і варимо 3-4 хвилини. Знімаємо з вогню і додаємо сіль, перемішуємо. Ставимо в холодне місце на 12 годин.
Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Змішуємо часник з приправою.
Через 12 годин, дістаємо сало з розсолу і обсушуємо паперовими рушниками. Натираємо сумішшю сала і приправи, загортаємо в фольгу і кладемо в холодильник на кілька годин.
Готово! Смачного!